Lahjakorttihuijari iski taas Jyväskylässä

Poliisi varoittaa tekemästä kauppoja, jossa jotakin myydään sen arvoon nähden erityisen halvalla.

Linja-autoa odottanut nainen joutui huijatuksi Jyväskylän Matkakeskuksessa viime viikon perjantaina.

Jämsäläisnainen siemaili kahviaan kello 17 aikaan odottaen bussia, kun hänen juttusilleen tuli noin kolmekymppinen nainen. Hän kertoi olevansa matkalla Jämsään ja tarvitsevansa rahaa matkalippuun. Tämän vuoksi hän kauppasi S-ryhmän 40 euron lahjakorttia 20 euron hintaan.

– Menin siihen vipuun, kortin ostanut nainen kertoi.

Pienikokoinen, tumma, suomalaisnainen esiintyi vilpittömän oloisesti, eikä vaikuttanut ulkoisestikaan mitenkään epäilyttävältä. Kortin ostaneelle naiselle huijaus paljastuikin vasta määränpäässä Kokkolassa, jossa hän yritti käyttää lahjakorttia Prismassa tekemiinsä ostoksiin. Tuolloin selvisi, ettei kortilla ollut katetta.

Poliisi tiedotti viime vuoden marraskuun lopulla Jyväskylässä liikkeellä olevista Kuokkalan S-marketista varastetuista lahjakorteista, joilla ei ole katetta. Kortteja tuolloin kaupannut vuonna 1993 syntynyt nainen jäi kiinni.

Poliisin mukaan kaikkia Kuokkalasta varastettuja 40 lahjakorttia ei saatu takaisin, joten mahdollista on, että perjantainen kaupittelu liittyy kyseiseen varastettuun korttierään. Mahdollista on myös, että liikkeellä on jostakin S-ryhmän liikkeestä varastettu uusi korttierä.

Joka tapauksessa poliisi varoittaa tekemästä kauppoja, jossa jotakin myydään sen arvoon nähden erityisen halvalla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .