Lahkon lapsista ei ole tullut hälyttäviä tietoja sosiaalijohtajalle

Espoon perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Marja-Leena Remes kertoo, ettei hän ole kuullut hälyttäviä tietoja Tapani Koivuniemen johtamaan lahkoon kuuluvista lapsista. Asia vaatii hänen mielestään selvittelyä.

Helsingin Sanomat kertoi lauantaina Koivuniemen opettaneen seuraajilleen, että lapsia saa kurittaa ruumiillisesti. Eräs entisistä lahkolaisista kertoo lehdessä pelänneensä, että lasten kurittaminen kävisi ilmi neuvolassa. Toisen mukaan myös lasten painoa tarkkailtiin ja ohjeena oli "Jeesus tykkää laihoista tytöistä".

- Tiedän kyllä, että tällainen herra Koivuniemi on ja hänellä on uskollinen yhteisö, jonka hän on perustanut. Se ei kuitenkaan ole noussut esille, eikä siitä mitenkään erityisesti ole käyty keskustelua, Remes sanoo.

- Tietysti kiinnitin jutussa olleisiin kuritus- ja painokysymyksiin huomiota. Kun menen töihin, tapaan meidän esimiehet ja kysyn onko heille tullut tietoja aiheesta.

Koivuniemen lahko oli edellisen kerran julkisuudessa viime vuonna, kun Yleisradion MOT-ohjelma kertoi siitä. Tuolloinkaan ei Remeksen mukaan lahkosta tullut mitään erityistä tietoa.

Remes vakuuttaa, että jos esimerkiksi neuvolassa tai terveyskeskuksessa havaitaan merkkejä pahoinpitelystä, siihen puututaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Noin 20 työntekijää on sairastunut Turun telakalla pneumokokkibakteerin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta

Poliisi epäilee: Alle kolmekymppinen mies raiskasi vanhuksen Oulussa

Liikuntapuiston ylipainehallista yksi tarjous

Lojuuko pyöräsi parkissa? Kannattaa käydä hakemassa talteen – Jyväskylä siivoaa hylätyt pyörät keskustan parkeista marraskuun alussa

Vinkki linnunruokapöntössä olleesta huumekätköstä johti poliisin "harvinaisen suuren" nettihuumekaupan jäljille – pääepäillyiltä löytyi rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja

Keski-Suomen keskussairaalassa kuohuu – kymmenet ylilääkärit harkinneet irtisanoutumista: "Homma on täysin hukassa ja Novaan siirtymisestä on tulossa täydellinen katastrofi"

Kaksi 17-vuotiasta tyttöä kuoli ja yksi samanikäinen loukkaantui vakavasti henkilöauton ulosajossa Jalasjärvellä – kuljettajalla ajokortti

Yön uutiskooste: Hallitus korottaa kaivosyhtiöiden vakuusmaksuja, USA painostaa Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä kurdeja vastaan, Suomi äänesti EU:sta 25 vuotta sitten

Yöhön venyneissä brexit-neuvotteluissa ei läpimurtoa – neuvotteluja jatketaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.