Lahkon lapsista ei ole tullut hälyttäviä tietoja sosiaalijohtajalle

Espoon perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Marja-Leena Remes kertoo, ettei hän ole kuullut hälyttäviä tietoja Tapani Koivuniemen johtamaan lahkoon kuuluvista lapsista. Asia vaatii hänen mielestään selvittelyä.

Helsingin Sanomat kertoi lauantaina Koivuniemen opettaneen seuraajilleen, että lapsia saa kurittaa ruumiillisesti. Eräs entisistä lahkolaisista kertoo lehdessä pelänneensä, että lasten kurittaminen kävisi ilmi neuvolassa. Toisen mukaan myös lasten painoa tarkkailtiin ja ohjeena oli "Jeesus tykkää laihoista tytöistä".

- Tiedän kyllä, että tällainen herra Koivuniemi on ja hänellä on uskollinen yhteisö, jonka hän on perustanut. Se ei kuitenkaan ole noussut esille, eikä siitä mitenkään erityisesti ole käyty keskustelua, Remes sanoo.

- Tietysti kiinnitin jutussa olleisiin kuritus- ja painokysymyksiin huomiota. Kun menen töihin, tapaan meidän esimiehet ja kysyn onko heille tullut tietoja aiheesta.

Koivuniemen lahko oli edellisen kerran julkisuudessa viime vuonna, kun Yleisradion MOT-ohjelma kertoi siitä. Tuolloinkaan ei Remeksen mukaan lahkosta tullut mitään erityistä tietoa.

Remes vakuuttaa, että jos esimerkiksi neuvolassa tai terveyskeskuksessa havaitaan merkkejä pahoinpitelystä, siihen puututaan.