Lahti aloitti seksuaalikasvatuksen maahanmuuttajille

Keskisuomalaisessa kolumnoiva seksuaalineuvoja Tarja Pölkki on aloittanut seksuaalikasvatuksen antamisen maahanmuuttajille Lahdessa.

– Olemme edelläkävijöitä. Tässä laajuudessa sitä ei tiettävästi ole toteutettu missään eikä milloinkaan. Toki poliisi ja terveydenhoitajat ovat antaneet infoa maahanmuuttajille, mutta varsinaista seksuaalikasvatusta ei ole järjestetty, Pölkki sanoo.

Kaikki alkoi siitä kun noin kuukausi sitten Pölkki seurasi aamulla televisio-ohjelmaa, jossa viisi miestä "hieroi käsiään ja vaikersi, että jotain pitäisi tehdä".

– Miesten avuttomuudesta sisuuntuneena marssin Tapanilaan ja ilmoittauduin palvelukseen ja siitä se alkoi. Jopa niin yksinkertaisista asioista kuin avata kaksi sanaa "ei" ja "kyllä". "Ei" on monissa kulttuureissa yhtä kuin "kyllä", Pölkki sanoo.

Pölkki kertoo tavanneensa tähän asti vain fiksuja kavereita, jotka haluat kotoutua, työllistyä ja elää lakeja kunnioittavaa elämää Suomessa.

– Olen tavannut nuoria, turhautuneita miehiä. Vaimot ja tyttöystävät ovat jääneet Irakiin, Kurdistaniin, Afganistaniin ja Pakistaniin. Ja monilla on ihan oikeasti ikävä äitiä. Ikävä ja turhautuneisuus on huono yhdistelmä, Pölkki sanoo.

Pölkillä on selkeä ohje siitä, miten tästä eteenpäin.

– Lisää seksuaalikasvatusta ja tiukempi lainsäädäntö niin uskalletaan ensi kesänä juosta shortseissa juoksulenkkejä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .