Lainvastaisista toimista ennakkoäänestyksessä aloitettiin rikostutkinta Oulussa, mutta ei Jyväskylässä – Poliisi: Jyväskylän tapauksessa rikoksen kynnys ei ylity

Poliisi tutkii epäiltyä rikosta liittyen tapahtumiin ennakkoäänestyspaikalla Oulun pääkirjastossa, kertoo sanomalehti Kaleva.

Viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä jono pantiin poikki kello 20, vaikka vaalilain nojalla kaikkien ennen sulkemisaikaa ennakkoäänestyspaikalle saapuneiden pitäisi päästä äänestämään.

Kalevan mukaan poliisi tutkii asiaa vaalituloksen vääristämisenä. Poliisi sai asiasta palautepostia, jonka perusteella se kirjasi rikosilmoituksen. Lehden mukaan Oulun tapauksesta on kanneltu myös eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Oulun keskusvaalilautakunta kertoi aiemmin, että äänestyspaikalta joutui lähtemään Oulussa mahdollisesti jopa 50 ihmistä.

Jyväskylän ennakkoäänestysvirheestä ei esitutkintaa

Myös Jyväskylässä sattui vastaava tapaus Kuokkalan liikekeskuksen ennakkoäänestyspaikalla samana päivänä. Vaalitoimitsija oli ilmoittanut jo noin kello 19.40, että jonottajat eivät enää ehdi äänestää. Jyväskylän tapauksessa esitutkintaa ei kuitenkaan aloitettu.

– Teimme esiselvityksen ja sen perusteella ei ole syytä epäillä rikosta, Sisä-Suomen poliisin rikosylikomisario Olavi Saunamäki kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .