Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä harkitsee lähtöä keskustan puheenjohtajakisaan

Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo harkitsevansa keskustan puheenjohtajakisaan lähtemistä. Kärnä kertoo STT:lle tekevänsä päätöksensä asiasta heinäkuun alkuun mennessä.

–  Olen täysin tosissani tämän asian kanssa. Meidän täytyy saada aito kisa, tarvitaan laaja ehdokasjoukko. Haluan, että saadaan aito aatteellinen keskustelu käytyä ja keskusteltua siitä, mikä puolueen tulevaisuus tulee olemaan, Kärnä kertoo.

Kärnän mukaan puolueen puheenjohtajana hänelle olisi tärkeintä, että keskustassa toteutettaisiin läheisyysperiaatetta.

–  Päätökset pitää kaikissa tapauksissa tehdä mahdollisimman lähellä niitä ihmisiä, joita ne koskettavat. Haluan enemmän alueellista tasa-arvoa, alueellista autonomiaa ja alueellista päätäntävaltaa.

Kärnä kertoo myös aikovansa jarruttaa Helsingin kehitystä. Kansanedustajan mukaan pääkaupunki on elänyt "muun maan kustannuksella" liian pitkään.

–  En missään nimessä ole vihamielinen pääkaupunkiseutua kohtaan, mutta on täysin selvää, että pääkaupunkiseutua on kohdeltu positiivisesti aika pitkään. Itse näen, että pitää huolehtia koko maan aluekehityksestä, Kärnä sanoo.

Kansanedustajan mukaan keskustan tulee olla koko maan puolue ja huolehtia siitä, että pääkaupunkiseudun "positiivinen erityiskohtelu" loppuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sähkökoppi paloi roihuten Lintukankaalla Jyväskylässä – palomiehet katsoivat vierestä

Helsingin Eerikinkadun ullakkopalo saatiin hallintaan – ei henkilövahinkoja, mutta alapuolen asunnot kärsivät vesivahinkoja

Kuvamysteeri vuodelta 1959 ratkesi: Tässä ovat "Make", "Lanza", "Leksa" ja "Siku" – katso myös nykynuorten vastaava poseeraus

Keski-Suomeen 12 karhunkaatolupaa – maakunnan karhukannaksi arvioidaan 120–145 mesikämmentä

Pakettiauton kuljettaja täräytti hiekkalastissa olevan kuorma-auton perään Ysitiellä – palokunta oli hetkessä paikalla

EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa puhunut Hakkarainen vähätteli ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen

Elsi Katainen EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

IS: Äiti ja tytär löysivät Luonetjärven rantavedestä satoja patruunoita Tikkakoskella – Puolustusvoimat: patruunat ovat meidän, alkuperästä ei tietoa

Helsingin Hietalahdessa ammuttiin keskellä kirkasta päivää – silminnäkijät STT:lle: Kuului kolme laukausta ja raksavaatteisiin pukeutunut mies poistui aseen kanssa

Rekkakuskit avasivat autonsa ovet – katso, miten rekkamies sisustaa työpaikkansa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.