Lasten hengenvaarallinen leikki kauhistuttaa poliisia: "Vanhempien puututtava yhteisrintamana"

Lapset leikkivät hengenvaarallista leikkiä Jyväskylän Vaajakoskella. Lapset odottavat autoa tien laidassa ja auton nähdessään ryntäävät tielle yrittäen ehtiä tien yli.

Soile Piesanen näki useamman todellisen vaaratilanteen maanantaina illalla ennen kuutta Kovasentien ja Kotamäentien risteyksessä.

– Tiellä oli lähes kymmenen lasta, pienimmät heistä olivat varmasti alle kouluikäisiä. Isoimmat ajoivat pyörillä tiellä ja yllyttivät toisia. Lapset juoksivat suoraan bussin eteen niin, että bussi joutui jarruttamaan. Se oli todella vaarallista leikkiä, Piesanen kertoo.

Piesanen ei tuntenut lapsia, mutta asia jäi vaivaamaan häntä. Hän kirjoitti asiasta illalla Facebookiin ja pyysi ihmisiä jakamaan viestiä. Viestin alle syntyneessä keskusteluketjussa kerrotaan, että vastaavaa leikkiä on leikitty myös Tiituspohjan suunnalla.

Lähes 40 vuotta poliisina työskennellyt ylikomisario Veikko Stolt on tyrmistynyt kuullessaan tapauksista.

– En ole aiemmin kuullut tällaisesta. Nyt on kysymys todella vakavasta asiasta. Vanhempien on pidettävä asiasta kova puhuttelu ja puututtava tällaiseen yhteisrintamana, Stolt kommentoi.

Jos poliisi näkee liikenteessä leikkiviä lapsia, puuttuu se tilanteeseen välittömästi ja ottaa yhteyttä vanhempiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .