Lasten syntymäpäiväjuhlilta odotetaan yhä enemmän: Onko 20 euroa seikkailupuistosta sopiva hinta?

Diskopallo kimalteli katossa ja kaiuttimista soi moderni pop-musiikki, kun Hermanni Korttinen vietti 8-vuotissyntymäpäiväänsä Leos Leikkimaassa Jyväskylän Seppälässä viikonloppuna.

– Isoveli (Elmeri, 11) sai pitää omat synttärit Megazonessa, niin sain miettiä, missä haluan pitää omani. Sitten tuli tämä (Leos Leikkimaa) mieleen, Hermanni jutteli juhlahumun keskellä.

Jyväskylän Ristikivessä asuva Hermanni oli kutsunut synttäreilleen yhteensä seitsemän poikaa ja tyttöä, jotka ovat hänen koulukavereitaan sekä ystäviä päiväkotiajoilta.

– Ensin syödään ja sitten mennään leikkimään, Hermanni kertoi.

Isä Antti Korttinen odotti poikiensa tavoin innolla, miten synttärit sujuvat heille uudessa paikassa. Tarjolla oli muun muassa lettuja ja hilloa, poppareita, mehua ja jäätelökakku kynttilöillä.

– Kotona voisi tietysti järjestää kaikenlaista omaa ohjelmaa vapaammin. Toisaalta täällä ei tarvitse itse keksiä mitään ja jäljetkin vielä siivotaan. Tätä arvostamme vaimon kanssa kovasti, Antti Korttinen naurahti.

Hermanni oli valinnut seitsemästä teemahuoneesta Disco-popin. Muita teemahuoneita, joissa synttäreitä pidetään, ovat esimerkiksi Dinosaurus ja Jääprinsessa.

– Hintaan kuuluvat tarjoilut emäntineen, tunti teemahuoneessa sekä rajaton aika leikkimistä, Leos Leikkimaan paikallisvastaava Nina Frilander kertoi.

Lysti maksaa normaalisti lasta kohden noin 20 euroa tai hieman enemmän.

– Päivässä voimme järjestää 35 synttärit. Ennätys on 22 synttäriä yhden päivän aikana, Frilander kertoi.

Kahden lapsen äiti Julia Vehmas kokee, että lasten syntymäpäiväjuhlilta odotetaan vuosi vuodelta enemmän. Siinä missä ennen riittivät kotona järjestetyt juhlat diskoineen ja levyraateineen, tänä päivänä lapset osaavat vaatia esimerkiksi trampoliini- tai liikuntaseikkailupuistoa.

Alkuvuodesta Vehmas järjesti vanhemman lapsensa 7-vuotisjuhlat keilahallissa, mutta muina vuosina hän on pitäytynyt kotona järjestettävissä juhlissa.

– Tuleehan siinä välillä hieman huono äiti -fiilis, jos lapset kertovat kavereidensa luksussynttäreistä ja kyselevät itsekin samanlaisten perään. Mielestäni kyseessä on kuitenkin periaatekysymys: lasten synttärien ei kuulu maksaa satoja euroja, riihimäkeläinen Vehmas sanoo.

Vehmas ihmettelee myös nykypäivän trendiä, jonka mukaan syntymäpäivävieraillekin pitäisi antaa lahjapussi. Vaikka Vehmaksen lapset ovat lahjapusseja kavereidensa juhlista saaneet, hän ei ole kyseiseen käytäntöön lähtenyt mukaan.

Myös kavereiden lahjat syntymäpäiväsankarille ovat Vehmaksen mukaan kallistuneet.

– Nykyään pitää hirveästi miettiä, voinko ostaa näin halvan lahjan. Esimerkiksi Pets-lelut ovat mielestäni kalliita ja mietin tarkkaan, raaskinko ostaa niitä edes omille lapsilleni – sitten kaverit toivovat lahjaksi juuri niitä.

Vehmaksen mielestä sopiva hinta kaverilahjalle on kymmenen euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .