Lastenrattaita työntäneeseen naiseen käytiin käsiksi – yritettiin raahata metsään

Lastenrattaita työntäneeseen naiseen käytiin käsiksi tiistaina aamupäivällä Hämeenkyrössä Pirkanmaalla. Poliisi tavoitti tekijän myöhemmin ja julkaisee tuntomerkit selvittääkseen, onko lähialueilla ollut muita vastaavia tapauksia tai niiden yrityksiä.

Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan mies oli käynyt takaapäin kiinni naisen kurkkuun ja yrittänyt raahata tätä metsään. Naiseen käytiin käsiksi Hämeenkyrössä Tippavaaran alueelle johtavalla sivutiellä hieman ennen K-marketia sijaitsevassa mutkassa kello 9.55.

Nainen oli taistellut hyökkääjää vastaan ja pitänyt samalla lastenrattaista kiinni. Rattaat kaatuivat ja kyydissä ollut 1-vuotias poika kaatui asfalttiin. Tapahtuma kesti kaikkiaan noin kaksi minuuttia, jonka jälkeen nainen sai työnnettyä hyökkääjän kumoon.

Nainen tai 1-vuotias eivät saaneet fyysisiä vammoja, mutta järkyttyivät tapahtuneesta.

Epäilty poistui juosten paikalta. Poliisi sai tekijästä tuntomerkit ja tavoitti tekijän noin parin tunnin kuluttua tapahtuneesta.

Epäilty oli ollut liikkeellä uudehkolla, punamustalla skootterilla ja oli tarkkaillut kohdetta jonkin aikaa ennen hyökkäystä. Epäilty on 16-vuotias, 170-senttinen, tukevarakenteinen ja hänellä on vaaleat hiukset. Nuoresta iästään huolimatta epäillyllä on historiaa vastaavista teoista ja myös lainvoimainen tuomio. Hän on alustavissa puhutteluissa myöntänyt tapahtumien kulun.

Poliisi jatkaa tutkintaa muun muassa pahoinpitelynä ja vapaudenriistona.

Tapahtuman mahdolliset silminnäkijähavainnot voi ilmoittaa numeroon 0295 415 084 tai sähköpostilla vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.