Lastensuojelu on suomalaiselle tärkein arvo

Lastensuojelu meni muiden aiheiden edelle, kun reilu 2 000 suomalaista laittoi yhteiskunnallisia arvojaan tärkeysjärjestykseen.

Tutkimuksessa kysyttiin, mitä ennalta valituista aiheista he kannattavat yleisellä tasolla. Lisäksi kysyttiin, mitkä aiheista ovat heille henkilökohtaisesti tärkeimpiä. Vastaajilta tiedusteltiin suhtautumista 41 yhteiskunnalliseen aiheeseen.

– On helppo kannattaa aihetta yleisesti, mutta kun on valittava vain muutama, todellinen arvojärjestys tulee esille, tutkimuksen toteuttaneen Tripod Researchin toimitusjohtaja Marjo Martinez sanoo.

Lastensuojelu koettiin sekä yleisesti tärkeäksi että itselle läheiseksi asiaksi tulotasosta ja koulutustaustasta riippumatta.

EU-vaaleissa todennäköisesti hallituspuolueita äänestävät kannattivat luonnonsuojelua ja sotaveteraanien tukemista. Opposition äänestäjien mielestä eläintensuojelu sekä vaikeasti vammautuneiden ja sairastuneiden tukeminen ovat yleisesti tärkeitä asioita.

Internet- ja kirjekyselynä toteutettuun tutkimukseen vastasi 2 434 suomalaista. Vastaajat olivat iältään 15–75-vuotiaita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.