Lastu lentää ja tienoo pärisee: Moottorisahalla veistetään viikonloppuna toteemeja Kivijärvellä

Moottorisahoissa pannaan Kivijärvellä nupit kaakkoon! Lastu lentää Kivijärven Satamatorilla viikonloppuna, kun moottorisahaveistäjät kilpailevat paremmuudestaan kesäkuun lopulla Moottorisaha soikoon -festivaalissa. Mukaan on tulossa 15 taitolajin huippuosaajaa ympäri Suomea.

Veistämisen aiheena on kulttuuritoteemi. Kilpailijoiden pitää saada veistettyä 2,6 metriä korkeaan pölliin koko inhimillisen elämän kirjo aikojen alusta tähän päivään asti, iloineen ja suruineen. Valmiit toteemit sijoitetaan kunnan keskustaan tulevaan kuntalaisten kohtaamispaikkaan, Kirsikkapuistoon. Osa myydään myöhemmin Kukkomarkkinoilla huutokaupalla.

– Aihe on erikoinen ja kaikki saavat miettiä sitä omalla tavallaan. Samanlaisia töitä ei varmasti tule, kilpailun järjestäjä Tarmo Kovanen sanoo.

Kisaan tulee mukaan Suomen parhaan sahaveistäjät, muun muassa viime vuoden Suomen mestari Juha Käkelä Ylöjärveltä. Häntä haastavat muun muassa kisan taiteellinen johtaja ja järjestäjä, vuoden 2017 SM-voittaja Tarmo Kovanen Kivijärveltä. Mukaan ovat ilmoittautuneet myös Leo Laakko Orimattilasta ja ympäri maailmaa erilaisia taideveistoksia tehnyt Marika Walden sekä erilaistan teoksista tunnettu kansantaiteilija Kari Tykkyläinen.

Lisää mielenkiintoa kilpailuihin tuovat seutukunnan omat veistäjät Timo Peiponen Karstulasta ja Marko Piispanen Kivijärveltä.

Festivaali on syntynyt kunnanjohtaja Pekka Helppikankaan ideasta.

– Tämä ilmentää kivijärveläistä kulttuuria ja tuo meille tunnettuutta. Tapahtuma liittyy myös torin hyödyntämiseen ja matkailumarkkinointiin, hän sanoo.

 

Kilpailu alkaa Kivijärven Satamatorilla la 29.6. klo 11 ja päättyy su 30.6. klo 13. Palkintojenjako su klo 14.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .