Laturaivo roihahti Kuopiossa, Jenni Korhosen Bella-koiraa lyötiin hiihtosauvalla – "Karjumista kuului jo ennakkoon takaa"

Kuopiossa hiihtäjän sauvasta lauantaina iskun saanut labradorinnoutaja Bella on omistajansa Jenni Korhosen mukaan toipunut hyvin väkivallanteosta. 11-vuotias koira oli lähtenyt lenkille jo sunnuntaiaamuna.

– Jäykästi lähti liikkeelle ja kulki alkuun vähän takapää vinossa, mutta siitä se suoristui. Kipulääkettäkin on saanut ja nyt on jo ihan oma itsensä, Korhonen iloitsee.

– Koira oli tilanteessa sen verran selin, ettei varmaan muuta ehtinyt tajuta kuin sauvan iskun, hän kertaa lauantain tapahtumia.

Tapaus sai alkunsa perheen yhteiseltä metsäretkeltä. Korhonen oli lähtenyt ulkoilemaan Kuopion Puijon maastoon Rypysuon ja Julkulan alueelle. Mukana oli Korhosen mies, 5-vuotias poika ja kaksi labradorinnoutajaa. Jossain vaiheessa seurue eksyi polulta.

Poika alkoi jo väsyä, joten ladun reunan löydettyään perhe lähti seuraamaan sitä. Korhonen kertoo tarkistaneensa, että latu varmasti on kova ja ettei siihen jää painaumia kengistä. Parikymmentä metriä käveltyään perhe väisti vastaan tullutta hiihtäjää ojan puolelle ja tekivät samalla tavalla myös silloin, kun takaapäin ylämäestä alkoi kuulua kovaa huutoa.

– Karjumista kuului jo ennakkoon takaa. Siitä päättelin, että nyt tulee joku tosi vihainen. Sillä huusinkin jo kaukaa, että anteeksi joudutaan pieni pätkä menemään, että päästään pois. Mitään vastausta ei tullut, hän vain löi koiraa ja jatkoi matkaansa, Korhonen kertaa.

Välikohtaus hämmensi perheen pienimmäistä.

– Poika oli ihmeissään, että mikä sedälle tuli. Yritimme käydä sitä läpi ja selitimme, että emme olisi saaneet kävellä siinä, mutta ei ollut vaihtoehtoa. Minulla meni ilta kyllä nieleskellessä, Korhonen toteaa.

Hän kirjoitti tapahtuneesta lauantaina Facebook-päivityksen, jota on jaettu jo tuhansia kertoja. Myös useat mediat ovat uutisoineet tapahtuneen.

– Vähän vauhdissani sen kirjoitin, mutta järkytys oli hirveä: että tällaista pystyy tapahtumaan ihan oikeasti.

Laturaivo ei ole erityinen harvinaisuus Kuopiossa.

– Todella kiukkuisia kommentteja tulee jo ladun ylittämisestä, vaikka odottaisi ettei kenenkään eteen tule. Enkä varmasti ole ainoa joka tähän on törmännyt.

 

Itsekin kilpaurheilua harrastavana Korhonen kertoo ymmärtävänsä, miten keskittynyt omaan suoritukseen voi usein olla.

– Jos joku siihen eteen tulee, se katkaisee sen homman. Mutta ei kukaan meistä omista noita latuja. Pakko siellä on toisetkin huomioida.

– Väkivallan käyttö ja minusta huutaminenkin on epäasiallista. Monesta tilanteesta selviäisi keskustelemalla. Joku fiksu olisi tuossakin kysynyt, onko joku hätänä kun tässä kävelette.

Korhonen painottaa, ettei perhe ole missään tapauksessa hiihtämistä vastaan, vaan pitää sitä hyvänä lajina. Hän toivoo kuitenkin toisten huomioon ottamista.

– Kesällä samoilla reiteillä liikkuu paljon maastopyöräilijöitä. He soittavat heti meidät nähdessään kelloa ja me väistämme sivuun. Ei heidän kanssaan ole sattunut samanlaista.

– Toki on ymmärrettävää, että jotain voi sattua kovissa vauhdeissa. Mutta tämäkin hiihtäjä näki meidät nyt pitkän matkan takaa eikä siinä ollut vaaratilannetta.

Pahemminkin lauantaisessa välikohtauksessa olisi voinut käydä.

– Onneksi sauva ei osunut poikaan, se olisi voinut osua vaikka silmään.

Bella-koira on joutunut vuosia aikaisemmin vastaavanlaisen hyökkäyksen kohteeksi. Silloin Korhonen oli päätynyt poikkeamaan hetkeksi ladulle, koska kävelypolku oli mennyt lumisella säällä umpeen. Ladulla hiihtänyt mies yritti lyödä koiraa sauvalla, mutta osui silloin huti.

– Kyllä tässä miettii, uskaltaako tuonne lähettyvillekään enää mennä. Mekin lenkkeilemme joka päivä ja toivoisimme vähän vaihtelua. Koira ei nivelrikon vuoksi kestä kovaa alustaa ja siksi menemmekin metsäpolkuja pitkin. Mutta varmaan jatkossa tarkemmin miettii reitit, ettei vain käy tällaista enää.

Muistatko vielä tämän: Laturaivoa kohdannut Jyskän mies jatkaa hiihtäjien seassa kävelyä: "Ei ole laissa kielletty" (KSML.fi 27.2.2017)

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .