Näihin asuntoihin pääsevät muuttamaan vain harvat – sadat jäivät nuolemaan näppejjään

Uusien opiskelijoiden ja asunnon vaihtajien suurta muuttopäivää elettiin lauantaina Jyväskylän Kortepohjan ylioppilaskylässä. Poikkeuksellisesti myös lauantaina auki pidettyyn JYY:n asuntotoimistoon sai jonottaa tunnin, kun uudet opiskelijat kävivät tekemässä vuokrasopimuksia ja hakemassa avaimia.

Yksi onnekkaista avaimensa lunastaneista oli Johanna Rajavaara, joka tuli isänsä kanssa Oulusta muuttokuormineen hakemaan avainta uuteen kotiin.

– Sain asunnon yllättävän pian, parissa viikossa hakemisesta, kertoi liikuntalääketieteen opinnot yliopistossa aloittava Rajavaara.

Seitsemännen kerroksen soluasunto ylioppilaskylässä on opiskelijalle ensimmäinen oma asunto, mikä on iso askel aina omakotitalossa asuneelle.

Opiskelijoiden asuntotilanne on alkusyksystä jälleen kireä. Kaikki ylioppilaskylän parituhatta sekä Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö KOAS:in lähes 4 000 asuntoa ovat nyt varattuja ja jonossa on yhä satoja asunnon tarvitsijoita. Kortepohjaan haki tänä syksynä asumaan noin tuhat ja KOAS:ille parituhatta opiskelijaa. KOAS ja JYY tarjoavat Jyväskylässä enimmillään noin 6 000 opiskelija-asuntoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .