Lauantaiksi luvassa sadetta, sunnuntaille myös auringon pilkahduksia

Keskisen Suomen koululaisten ensimmäinen talvilomaviikonloppu alkaa sateisissa merkeissä. Lauantaiaamuna vesisade voi olla etelässä runsasta lämpötilan noustessa useita asteita plussan puolelle. Itäisessä Suomessa sateet tulevat Ilmatieteen laitoksen mukaan osin myös räntänä ja lumena.

Pakkanen ei paukahtele lauantaina pohjoisessakaan. Pohjois-Pohjanmaalla sataa paikoin vettä tai räntää. Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsade voi olla sakeaa. Sen sijaan Pohjois-Lapissa sää on lauantaina hieman selkeämpää ja pilvipeite repeilee.

–  Vasta sunnuntaiyöksi sateet sitten väistyvät tuonne maan itäosaan ja Suomessa alkaa vaikuttaa vähän kuivempi lännen puoleinen virtaus, kertoo päivystävä meteorologi Oskari Rockas.

Sunnuntaina lämpötilan nollaraja kulkee ennusteen mukaan Rovaniemen korkeudella.

Maanantaina Suomeen alkaa vihdoin virrata kylmempää ilmaa. Päivä on vielä poutainen ja aurinkokin näyttäytyy.

–  Tiistai ja keskiviikko näyttäisivät taas aika epävakaisilta, mutta sateet ovat kauttaaltaan vähän lumisempia kuin mitä nyt on ollut. Voisi jopa etelään olla tulossa joitakin senttejä lunta, mutta vielä ei uskalla sanoa, kuinka paljon, Rockas ennustaa.

Varoituksia tulvista, tuulesta ja aallokosta

Talvilomaliikenteen kannalta voi olla eduksi, että viikonlopun sateet ovat vetisiä eivätkä jäisiä. Liikkeellä ovat viikonloppuna sekä eteläisen Suomen lomilta palaavat että keskisen Suomen talvilomille suuntaavat.

–  Ajokelivaroituksia on lauantaina Pohjois-Pohjanmaalle, Etelä-Lappiin ja Pohjois-Karjalaan. Siellä se sade on vähän rännän ja lumen sekaista.

Tulvavaroitus on annettu lauantaiksi Uudellemaalle, Varsinais-Suomeen, Satakuntaan ja Etelä-Pohjanmaalle.

Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa tuuli on voimakasta lauantaina ja tuulen nopeus puuskissa voi olla 20 metriä sekunnissa. Suomenlahdella, Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Selkämerellä esiintyy kovaa aallokkoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tutkija näkee varovaisen signaalin koronarajoitusten toimivuudesta – "Nyt pitää malttaa ja katsoa, mihin tämä menee"

Hengitysvaikeudet ovat piinanneet jyväskyläläistä perhettä jo viikkoja, ambulanssia tarvittu neljästi – koronavirustestiin ei kuitenkaan ole ollut asiaa

"Kyllä tässä nyt leikitään hengillä" – Jyväskyläläinen linja-autonkuljettaja Juha Kiikka tekee töitä hankalissa oloissa ja pelkää terveytensä puolesta

Legendaarisen Hotelli Keurusselän rahoituspäätökset tehtäneen huhtikuussa – tällaisista summista puhutaan

Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"

Lumi- ja räntäsade on muuttanut ajokelin huonoksi monissa Etelä-Suomen maakunnissa

Hallitus linjaa tänään uuden omistajapolitiikkansa – valtion pörssiyhtiöiden hallitusten palkkiot yksi keskeisimmistä kysymyksistä

Syytteensä pääosin myöntänyt Niko Ranta-aho pääsee tänään ääneen Katiska-huumejutussa

Glasgow’n ilmastokokous ja Kunmingin biodiversiteettikokous siirtyvät koronapandemian vuoksi

Keskisuomalainen varusmies sai lomallaan koronaoireita mutta ei pääse testiin, vaikka armeijan lääkäri käski – "Mitä nyt tehdään", kysyy turhaantunut isä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.