Lauantaina vietettiin Suomen luonnon päivää – katso kuvasarja luomumaatilalta Hankasalmelta

Johanna Koivuluoma haluaa jakaa kauniin kotitilansa muiden kanssa. Lauantaina eläimiä pääsi silittämään avoimien ovien päivässä.

Lauantaina vedettiin lippu salkoon Suomen luonnon päivän kunniaksi. Ympäri Suomen järjestettiin luontoon liittyviä tapahtumia. Keskisuomalainen kävi tutustumassa avoimien ovien valmisteluun Rantakorven tilalla Niemisjärvellä.

– Olen ajatellut, että tämä on niin kaunis paikka, että haluan jakaa sen muiden kanssa, kertoo tilanomistaja Johanna Koivuluoma.

Koivuluoman haaveena oli jo diakoniopintojen aikana omistaa kartano, jonka lähiympäristössä voisi luoda elämyksiä.

Voimaa ja virkistystä Koivuluoma haluaakin tarjota ihmisille kaikissa sosiaali- ja ikäluokissa. Hän toivoisi, että luonnosta ja eläimistä olisi iloa niin ongelmanuorille kuin perheille. Tilan ympäristössä on esimerkiksi yritetty parantaa kulkureittejä liikuntarajoitteisille.

– Meillä järjestettiin viime kesänä ja tämän vuoden alussa Hyvinvointia maatilalta -hanke, jossa kokeiltiin ikäihmisten päivätoimintaa Rantakorvessa. He saivat muun muassa nauttia leirinuotiosta ja syöttää karitsoja, Koivuluoma kertoo.

Tilalla on myös mahdollisuus yöpyä ja nauttia tilalta tulevia luomutuotteita. Tilaisuuteen ovatkin tarttuneet italialaiset Sonia Profiti ja Stefano Murano, jotka ovat tulleet Workaway-palvelun kautta vapaaehtoistyöntekijöiksi.

– Tosi mahtavaa päästä keskelle suomalaista luontoa. Lempiasioitani tilalla on ollut orvoksi jääneen karitsan syöttäminen, Profiti kertoo.

– On ollut mukava päästä tutustumaan eri kulttuurien ihmisiin, vaikka vapaaehtoisista on toki meille myös suuri apu, Koivuluoma sanoo.

Suomen luonnon päivän kunniaksi Rantakorven tilalle oli lampolaan rakennettu pelihalli, keppihevosrata ja tuotu eläimet pihapiiriin. Niin aikuisille kuin lapsille tarjotaan mahdollisuus hoitaa ja harjata hevosia sekä rapsuttaa niin lampaita, koiria kuin kissaa.

Lampaiden paimennusnäytökseen bordercollie Fani haki tuntumaa esiintymällä toimittajille.

– Aikaisemmin lampaat kerättiin kasaan monen tunnin työllä ystävien avustuksella. Koirista on ollut huiman suuri apu ja nyt esimerkiksi lampaiden siirtäminen onnistuu muutamassa minuutissa, Koivuluoma sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .