Laukaalaisille kriisiapua – Kunnanjohtaja: "Sunnuntai-ilta oli erittäin raskas"

Kolmen ihmisen hengen vaatinut surmatyö on herättänyt paljon kysymyksiä ja aiheuttaa ahdistusta Laukaassa.

Kriisikeskus Mobilen johtaja Tuija Hauvala muistuttaa, että keskuksen asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä, jos tapahtumat ahdistavat ja haluaa keskustella. Laukaa kuuluu Jyväskylän Mielenterveysseuran ylläpitämän Mobilen toiminta-alueeseen, eli Mobile jakaa kriisiapua myös sinne.

Hauvala ei voi kommentoida, onko yhteydenottoja ollut tai onko Mobilen väki käynyt Laukaassa, koska kyse on henkilöasioista.

– Viranomaiset ovat olleet meihin tapahtuneen johdosta yhteydessä, Hauvala totesi.

Mobilen ympärivuorokautisesti palveleva puhelinnumero 014-266 7150.

SPR:n Laukaan osasto on ollut yhteydessä Laukaan seurakuntaan, ja mahdollisisa yhteisiä toimia koko kuntaa koskettavassa surussa pohditaan tänään.

– Kun kyse on kuolemantapauksesta, meidän roolimme on lähinnä tarjota keskusteluapua. Ohjaamme kuitenkin kysyjiä Mobileen, koska siellä tukena ovat henkisen tuen ammattilaiset, sanoi puheenhohtaja Eeva Vuorimies.

Kunnalla sivurooli

– Tunsin yrittäjäparikunnan itsekin, ja tapahtunut tuntuu hyvin ahdistavalta. Etenkin sunnuntai-ilta oli erittäin raskas. Kunnan virallinen rooli tällaisessa tapauksessa on kuitenkin vähäinen. Istumme vielä seurakunnan edustajien kanssa alas miettimään, mitä voisi ja pitäisi tehdä, sanoi vt. kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä.

Kunnan sivuroolilla Kiiskilä viittaa siihen, että traagisuudestaan huolimatta surmateko oli kuitenkin yksittäistapaus, josta ei ollut yleistä uhkaa tai vaaraa. Sosiaalitoimen rooli alaikäisten vanhempiensa menettäneiden lasten elämän järjestämisessä ilman taas ei ole julkinen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .