Laukaalaismies väärensi yhtiökumppaninsa nimen kuorma-autokaupoilla – kuusi vuotta myöhemmin tuli tuomio petoksesta

Laukaalaisen rakennusalan yrityksen hallituksen puheenjohtajana toimineen miehen kesäkuussa 2013 tekemä kuorma-autokauppa johti yli kuusi vuotta tapahtumien jälkeen petostuomioon Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

40-vuotias mies väärensi toimitusjohtajana työskennelleen yhtiökumppaninsa nimen autokaupan osamaksusopimukseen ilman tämän suostumusta. Miehellä itsellään oli velkoja ulosotossa, eikä hän olisi onnistunut tekemään 39 000 euron arvoista autokauppaa ilman yhteisvelalliseksi merkittyä toimitusjohtajaa.

Toimitusjohtaja kertoi keskustelleensa hallituksen puheenjohtajan kanssa uuden auton hankkimisesta. Hän ei kuitenkaan ollut antanut suostumustaan siihen, että auto todella ostettaisiin ja toimitusjohtaja joutuisi henkilökohtaiseen vastuuseen hankintavelasta.

Auton ostanut yhtiökumppani myönsi kirjoittaneensa toimitusjohtajan nimen sopimukseen. Hän kuitenkin väitti, että asiasta sovittiin puhelinpalaverissa ja se kirjattiin jälkikäteen yhtiön hallituksen kokouksen pöytäkirjaan. Tällaista pöytäkirjaa ei löydetty, vaikka asiasta teetettiin lisätutkinta ja käytettiin niin sanottua laite-etsintää. Kaupat tehnyt myyjä kertoi olevansa varma, että toimitusjohtajan allekirjoitus osamaksusopimukseen hankittiin kaupantekotilaisuuden jälkeen, eikä myyjä tavannut toimitusjohtajaa missään vaiheessa.

Yritys on mennyt tapahtumien jälkeen konkurssiin. Auto realisoitiin ja kaupoista aiheutui rahoitusyhtiölle reilun 11 000 euron taloudellinen vahinko.

Oikeus katsoi hallituksen puheenjohtajan syyllistyneen törkeään petokseen ja tuomitsi hänet kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Mies on tuomittu aiemmin samankaltaisista epärehellisyysrikoksista yritystoiminnassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .