Laukaan Tiituspohjassa kaveriporukalla erikoinen vappu – Hiihtämään pääsi vielä vappuaattona

Runsasluminen talvi mahdollisti sen, että Laukaan Leppävedellä Tiituspohjassa pystyi vielä vappuaattona hiihtämään. Jukka Seppälän Keskisuomalaisen toimitukseen lähettämät kuvat sen todistavat: latua todella oli vielä jäljellä. Mukana hiihtämässä oli myös Seppälän vaimo Maarit Honkonen-Seppälä.

– Hiihdimme Leppäveden kylällä, Tiituspohjassa Kalmarin pellolla. Kaveriporukkamme järjesti tapahtuman, jossa hiihdimme yhdessä. Hauskaa oli ja hyvät tarjoilut, Honkonen-Seppälä kertoi.

Eväinä oli vapun hengen mukaisesti muun muassa munkkeja. Honkonen-Seppälä kertoo, että kyseessä oli harvinaislaatuinen tilaisuus.

– Tämä oli ainutlaatuinen hiihto. Koskaan aiemmin en ole vappuna pystynyt täällä päin Suomea hiihtämään, hän kertoo.

Honkonen-Seppälän mukaan hän on hurahtanut hiihtoon täysin.

– Hiihdin vappuaattona vielä viisi kilometriä, että sain talven kiintiön täyteen. Latu-uraa oli 140 metrin pätkä eli edestakaisin hiihdettynä 280 metrin lenkki.

Honkonen-Seppälän mukaan olosuhteet hiihdolle olivat vappuaattona mainiot, vaikka latu hieman kostealta tuntuikin. Hiihtämään lähdettiin iltapäivällä puoli neljän aikaan. Vesisade oli hiihdon alkaessa juuri päättynyt ja lämpöasteita oli noin kahdeksan.

– Ei menty ykkösvälineillä. Osa hiihti karvapohjasuksilla ja osa taas hiihti vanhoilla suksilla, jopa tervatuilla puusuksilla, Jukka Seppälä kommentoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .