Laukaan valtavaa energiapuukasapaloa sammutettiin koko yö – jälkisammutus jatkuu iltaan asti

Keski-Suomessa Laukaassa on saatu sammutettua yli tuhannen kuution energiapuukasan palo. Paikan päällä on käynnissä jälkisammutustyöt, jotka jatkuvat pitkälle iltaan asti, kertoo päivystävä palomestari Juha Hämäläinen. Tällä hetkellä palanutta haketta levitetään kaivinkoneella ja sitä sammutetaan samalla.

Hämäläisen mukaan hakekasan koko tarkentui aiemmasta arviosta jopa 1,5 tuhanteen kuutioon. Kaiken kaikkiaan palosta aiheutui mittavat vahingot.

–  Tässä tuhoutui hakekasa, haketuskone, 50–100 neliön hallirakennus sekä erilaisia työkoneita. Vieressä oli rengashalli, joka saatiin suojeltua, ja sinne palo ei päässyt enää leviämään, Hämäläinen kertoo.

Hälytys palosta tuli eilisiltana kahdeksan jälkeen, kun yrityksen omistaja tuli työpaikalleen ja havaitsi tulipalon.

Saviontielle hälytettiin toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä, ja kaikki lähialueen palokunnat osallistuivat sammutukseen. Myös rajavartioston helikopteri avusti sammutuksessa. Yön ajan paloa sammutti yli 60 palomiestä. Aamukymmenen aikaan sammutustöitä jatkoi enää 15 palomiestä.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä. Se on tiedossa, että puutavaraa oli haketettu murskaimella aiemmin iltapäivällä.

Palopaikka on Saviontien ja valtatie 9:n risteyksessä. Sivullisille tai asutukselle ei aiheutunut vaaraa.

Alueella oli vielä viime vuonna säilötty lähes kymmenen kertaa enemmän puuta kuin yrityksen ympäristölupa olisi sallinut, kertoo Yle.

Viime marraskuussa Laukaan ympäristötoimi oli kehottanut yritystä vähentämään puun määrää. Yritys vähensi määrän luvan mukaiselle tasolle tammikuun loppuun, mutta sen jälkeen puumäärä lähti jälleen kasvamaan.

Yrityksellä on vireillä ympäristölupahakemus puun varastoinnin laajentamiseksi 150 tonnista tuhanteen tonniin. Hakemus on lausunnolla Keski-Suomen ely-keskuksessa. Varastoalueen laajuus lähentelee tällä hetkellä hehtaaria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtatie 24 suljettu liikenteeltä Asikkalassa – soutuvenetehtaan tulipalosta savua tielle

Luulitko, että terveyskeskuksen tai hammashoitolan soittopalvelu on rikki? Syy saattoi olla malttamattomuudessasi

Finnair: Helsinki-Vantaan kentällä matkatavaraa voi jäädä jälkeen teknisen vian vuoksi

Hovioikeus tuomitsi huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnion 10 vuodeksi vankilaan – määrättiin vangittavaksi heti

Hovioikeus on tuominnut Jari Aarnion 10 vuodeksi vankilaan huumetynnyreiden järjestelystä Suomeen

"Ellun" lauantairistelyt alkavat vasta viikon päästä lauantaina – Keuruun kaupungin tiedotteessa oli virheellistä tietoa

Terveydenhuolto on ollut kyberhyökkäysten kohteena globaalisti jo vuosia – iskut havaittu jopa pari vuotta myöhässä

Kolme viidestä suomalaisesta: Sähköpotkulaudat vaikeuttavat liikenteen ennakointia

Uutissuomalainen: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt SDP:n eduskuntavaaliehdokas vetosi hallinto-oikeuteen, vaatii äänten uudelleenlaskua

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.