Laukkusurman päätekijälle 11,5 vuoden tuomio

Niin kutsutun laukkusurman päätekijä, 38-vuotias jyväskyläläinen Mikko Eschner on saanut ehdottoman 11,5 vuoden vankilatuomion taposta Keski-Suomen käräjillä. Mielentilatutkimuksen mukaan Eschner oli tekohetkellä syyntakeinen.

Mielentilatutkimuksen yhteydessä tehdyn vaarallisuusarvion mukaan Eschner todettiin erittäin vaaralliseksi toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle, mikä tarkoittaa sitä, että hän istuu koko tuomion.

Eschner antoi 25-vuotiaalle naistuttavalleen tappavan annoksen huumetta Jyväskylässä tammikuussa. Naisen ruumis kuljetettiin urheilulaukussa Taka-Keljoon, josta ohikulkija löysi hänet parin päivän kuluttua.

Rikoksen motiivina oli kosto, sillä huumepiireissä naista pidettiin ilmiantajana. Vankeustuomion saanut Mikko Eschner kutsui naisen kylään kerrostaloasuntoonsa Pupuhuhdan kaupunginosaan ja sekoitti tälle valmiiksi myrkyllisen huumeannoksen.

Syyttäjä piti tekoa murhana, mutta oikeus ei kesäkuussa antamassaan välituomiossa saanut riittävää näyttöä teon suunnitelmallisuudesta.

Surma tapahtui, kun Eschner oli ehdonalaisessa vuonna 2002 tapahtuneesta henkirikoksesta.

Surmatyön jälkeen kituva uhri jätettiin asuntoon kuolemaan. Ruumis kuljetettiin myöhemmin urheilukassissa Jyväskylän Taka-Keljoon. Rikos paljastui, kun ohikulkija löysi laukun lumihangesta.

Uhrin omaisille Eschner joutuu korvaamaan henkisistä kärsimyksistä 25 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.