Laulaja Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa

Ratkaisuun päädyttiin tuotantorauhan vuoksi.

Laulaja Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, kertoo MTV. Laulajan ympärillä on viime päivinä käyty häirintäkeskustelua. MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo sanoo, että ratkaisuun päädyttiin tuotantorauhan vuoksi.

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, Karvo sanoo MTV:n tiedotteessa.

Metsäkedon lähdön jälkeen ohjelmassa on nyt yhdeksän laulajaa. Ohjelman seuraava lähetys on huomenna sunnuntaina.

– Nyt keskitymme koko perheen viihdeohjelman tekoon ja sunnuntain livelähetyksessä jatkaa Tomi Metsäkedon poisjäännin myötä yhdeksän tähtilaulajaa, Karvo jatkaa.

"Pyydän anteeksi"

Metsäketo kommentoi tilannetta pari päivää sitten Facebook-päivityksessään.

– Haluan korostaa, että kunnioitan suuresti kaikkia kanssaihmisiä. Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni.

Metsäketo kirjoitti Facebookissa myös, että hän on tehnyt rikosilmoituksia asiassa. Metsäkedon mukaan eräässä suljetussa Facebookin keskusteluryhmässä on käyty ikäväsävyistä keskustelua Tähdet, tähdet -ohjelman alkamisen jälkeen.

– Julkisuuden henkilönä olen tottunut, että meistä kirjoitetaan monenlaista, ja sen kyllä kestän, myös ne negatiiviset, mutta raja menee, kun aletaan syyttää rikolliseksi tai asioista, joita ei ole tapahtunutkaan.

Viihdeohjelmissa useampia poisjääntejä

Tähdet, tähdet -ohjelman edellisen lähetyksen keskikatsojamäärä oli Finnpanelin tilastojen mukaan 573 000. Ohjelma oli MTV:n seitsemänneksi katsotuin viikolla 41. Ohjelmassa on kymmenen jaksoa, joista kolmas esitetään huomenna sunnuntaina.

MTV:n viihdeohjelmilla on ollut aiemminkin huonoa onnea taitelijavalinnoissa. Laulaja Kasmir jättäytyi kesken pois viimekeväisestä Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailusta. Kasmir oli julkisuudessa, koska hän todisti juontaja Axl Smithin salakatselutapauksessa ja hänen nimensä esiintyi niin sanotussa Haippirinki-keskustelussa. Kasmiria itseään ei epäilty rikoksesta.

– Me hankimme ohjelmat tuotantoyhtiöiltä ja kartoitamme yhdessä ehdokkaita, kertoo MTV:n vastaava tuottaja Hanna Kortti.

Hän sanoo, että valintaperusteina ohjelmiin ovat kunkin kilpailijan osaaminen, kuten laulu- tai tanssitaito.

– Totta kai näistä täytyy ottaa opiksi. Rikosrekistereiden tarkistaminen on yksi kelpo keino, mutta siitähän ei tässä Metsäkedon tapauksessa ole kyse.

Kaikkia osallistujien yksityiselämän asioita emme tietenkään voi tietää, Kortti kertoo. Hän vahvistaa, että Tähdet, tähdet -ohjelmankin osallistujien rikosrekisteritietoja on tarkistettu.

Nelosella esiintynyt Axl Smith puolestaan joutui jättämään salakatseluvyyhden vuoksi juontajan työt Nelosen The Voice of Finland -ohjelmassa keväällä 2016.

Metsäkedon ympärillä käydystä keskustelusta kertoi aiemmin Seiska-lehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näin Tomi Metsäketo perustelee käytöstään