Lauran, 22, kosteat synttärit ja muita täydellisiä opiskelijavappuja – katso kaikki vappujutut tästä

Hyväntuulinen juhlakansa täytti Jyväskylän Harjun rinteet keskiviikkona puolenpäivän jälkeen.

Joskus Keskisuomalaisen reportaasiin voi olla vaikea löytää haastateltavia, mutta nyt kukaan ei kieltäytynyt mistään – ja lisäksi jotkut tulivat pyytämään, että heidätkin kuvattaisiin ja haastateltaisiin.

– Haluaisitko vielä laajentaa juttuasi meillä Pörssin alumneilla. Olemme järjestäytyneet ensimmäistä kertaa Jyväskylässä, Santeri Heinonen esittäytyi.

No, mikä ettei. Mitenkäs alumnin vappu eroaa opiskelijan vapusta?

– Se on rauhallisempi ja lyhyempi – mutta vähintään yhtä hauska! Haluan korostaa, että hauskuus ei lopu valmistumiseen.

Heinonen ja Silja Patrikainen ovat jo työelämässä, mutta he siemailivat vappukuohareita kauppakorkeakoulun opiskelijajärjestön pörssiläisten seassa. Tavoitteena on hauskanpidon lisäksi rakentaa yhteistyötä opiskelijoiden, yliopiston ja valmistuneiden välille Keski-Suomessa. Suurin osa kauppakorkeakoulun opiskelijoista muuttaa opintojen jälkeen pääkaupunkiseudulle.

– Se on vähän harmillista. Me jotka saamme jäädä Jyväskylään, joudumme rakentamaan kaveripiirin uudelleen, Patrikainen sanoi.

Jos olisi pitänyt nimetä yksi asia, mitä Harjulla keskiviikkona juhlittiin, se olisi ollut juuri kaveripiiri. Kysyin kymmeniltä opiskelijoilta, mikä tekee täydellisen opiskelijavapun ja ylivoimaisesti yleisin vastaus oli kaverit.

Kaveruus oli myös helppo aistia. Tradenomiksi opiskelevien Laura Sysoevan, Aapeli Lahtisen ja Mikko Hannukaisen naurusta ei meinannut tulla loppua, kun he kertoivat vapustaan. Sysoeva täytti vappuna 22 vuotta, joten juhlat olivat kolmikon mukaan sujuneet "kosteissa merkeissä".

– Ainakin nyt tunnen itseni vanhaksi, Sysoeva kikatti.

Hannukaisen mukaan juuri vappu on hyvä hetki irrottautua opiskeluarjesta. Pahin työtaakka on ohi ja kevätaurinko lämmittää.

– Sitten vain hyvää seuraa ja hauskanpitoa, niin se on täydellistä, Sysoeva sanoi.

Nina Ålander, Suvi Saloniemi ja Maija Varpula antoivat luvan kuvata kuohuviinipullonsa avaamista – jos siinä ei tule ongelmia. Englantia opiskeleva Ålander poksautti näppärästi pullon auki ja alkoi kerrata vapun kohokohtia.

– Osallistuin Amazing Raceen ja se oli ihan mahtavaa. Tuli käytyä sellaisissa paikoissa, joissa ei muuten kävisi. En ollut koskaan kuullutkaan mistään Palokan Piilolasta.

Saloniemi ja Varpula olivat puolestaan osallistuneet "maratonsitseille" – kolmille sitseille yhdellä kertaa. Opiskelijavappu on kolmikon mukaan niin ainutlaatuinen asia elämässä, että siitä on syytä ottaa kaikki ilo irti. Juhlinta ei siis ollut päättymässä vielä keskiviikkona.

– Jyväskylässä on hienoa se, että aina riittää jotain opiskelijatapahtumia, Varpula sanoi.

"Mmmm. Hyvää espanjalaiseksi", maiskuttelivat kauppakorkeakoulun Lina Tirronen ja Vilma Autio kesän ensimmäisiä mansikoita. Tirrosen mukaan täydellinen opiskelijavappu vaatii "viikon pituisen fyysisen suorituksen".

– Joskus voi olla rankkaa, mutta kaikki on asenteesta kiinni, Tirronen nauroi.

Kämppiksinä asuva kaksikko kertoi osallistuneensa lukuisiin tapahtumiin ja pitäneensä hauskaa hyvässä kaveriporukassa.

– Vapussa parasta on se, että porukkaa on niin paljon liikkeellä, Autio kertoi.

Opiskelijavaput ovat Harjulla tehdyn pikagallupin mukaan siistiytymässä. Ihmiset olivat iloisia, mutta kukaan ei ollut silminnähden humaltunut.

Lettuja jonottanut Jenni Tuominen kertoi, että täydellisen opiskelijavapun voi viettää myös ilman alkoholia.

– Niin minä olen tehnyt. Osallistuin kaikkiin tapahtumiin ja tein samat jutut kuin muutkin, mutta en vain käyttänyt alkoholia, Tuominen kertoi.

– Ja nyt on muuten hyvä fiilis!

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .