Lautakunta säästäisi kolme ryhmäperhepäivähoitopaikkaa

Saarijärven sivistyslautakunta ei esitä kaikkien ryhmäperhepäiväkotien lakkauttamista. Ovensa pitäisivät auki Hännilän, Kalmarin ja Linnan ryhmikset. Sen sijaan keskustan ryhmis lakkautettaisiin ja Tarvaalan ryhmis siinä tapauksessa, mikäli kylälle rakennetaan yksityinen päiväkoti.

Lisäksi Tarvaalan päiväkodin toiminta lakkaisi sitten, kun koulun oppilaat siirtyvät valmistuvaan yhtenäiskouluun.

Sivistysjohtajan esityksen mukaan kaikki ryhmäperhepäiväkodit olisi lakkautettu ensi vuoden kesällä. Tarvaalan yksityisen päiväkodin on tarkoitus aloittaa tuolloin toimintansa. Päiväkodissa on 75 varhaiskasvatuspaikkaa ja ryhmäperhepäiväkodeissa 60 paikkaa.

Sivistyslautakunta esittää myös, että muutoksien henkilöstövaikutukset tuodaan erikseen tiedoksi ja päätettäväksi lautakunnalle myöhemmin. Ryhmiksissä on 15 työntekijää. Heistä neljällä on varhaiskasvatuksen lastenhoitajan pätevyys.

Lautakunnan päätös syntyi kahden äänestyksen jälkeen. Ensin lautakunta äänesti Kirsti Siekkisen (sd.) ja Miikkael Reimanin (kesk.) esityksien välillä. Siekkinen esitti, että kaupunki rakentaa oman päiväkodin.

Äänestyksessä Reimanin esitys varhaiskasvatuksen linjauksista voitti Siekkisen esityksen äänin 5–2.

Tämän jälkeen äänestettiin Reimanin ja sivistysjohtaja Arja Siikströmin esityksien välillä. Reimanin esitys sai taakseen koko lautakunnan.

Asiaa käsitellään seuraavaksi kaupunginhallituksessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .