Lautamiehet ja käräjätuomari olivat eri mieltä Jyväskylässä siitä, raiskasiko mies vai jäikö teko yritykseksi

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi äänestyspäätöksellä 29-vuotiaan miehen ehdolliseen vankeuteen raiskauksen yrityksestä. Asiassa äänestettiin siitä täyttyikö teko eli oliko kyse raiskauksesta vai sen yrityksestä. Käräjätuomari olisi tuominnut miehen raiskauksesta, mutta kahden lautamiehen mukaan täytetystä teosta jäi varteenotettava epäily ja teko jäi yritykseksi.

Mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen yhdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi. Vankeus määrättiin ehdollisena, koska tuomittu oli rikoksentekijänä ensikertalainen. Mies velvoitettiin maksamaan uhrilleen tilapäisestä psyykkisestä haitasta 4 000 euron ja kärsimyksestä 5 000 euron korvaukset.

Käräjäoikeus käsitteli asian suljetuin ovin ja salasi asiakirjat, mutta antoi ratkaisustaan julkisen selosteen. Selosteen mukaan rikos tapahtui 2014 elokuussa ja sen uhriksi joutui 1990-luvulla syntynyt nainen. Tekoaikaan 24-vuotias tuomittu syyllistyi rikokseen henkilöautossa käyttämällä hyväkseen naista, joka oli nauttimansa alkoholin vuoksi tiedottomassa tai avuttomassa tilassa kykenemätön puolustamaan itseään ja muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Mies kiisti syytteen ja osapuolten välillä olleen mitään seksuaalista kanssakäymistä, mutta oikeus piti väitettä epäuskottavana. Oikeuden mukaan syytettä tuki vahvasta muun muassa dna-tutkimukset ja lääkärinlausunto.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .