Lehdet: KKO:n Koskelo penää ympärileikkauslakia

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo toivoo Suomeen lakia ympärileikkauksista, kertoo Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalainen.

Koskelo kritisoi poliittisia päättäjiä lainvalmistelun hitaudesta. Korkein oikeus salli uskonnollisista syistä tapahtuvan pojan ympärileikkauksen yli neljä vuotta sitten.

Koskelon mielestä toimivassa yhteiskunnassa pallon pitäisi siirtyä nopeasti lainsäätäjälle.

- Lainsäätäjät tietävät, että he saisivat kovaa kritiikkiä osakseen, tekivät minkälaisen ratkaisun tahansa. Siksi asia jätetään tuomioistuinten huoleksi, koska me emme voi sitä väistää, Koskelo sanoo haastattelussa.

Korkein oikeus päätti vuonna 2008, että muslimipojalle asianmukaisesti tehty ympärileikkaus ei ollut rangaistava teko. Ennakkopäätöksessä oli kyse muslimiäidistä, joka teetti nelivuotiaalle pojalleen ympärileikkauksen. Toimenpiteen teki lääkäri, ja siinä käytettiin paikallispuudutusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Subjektiivisen päivähoito-oikeuden palautus etenee – lakiluonnos lähti lausunnoille

Moni luulee olevansa porvari, mutta on professorin mukaan väärässä – kevään vaalit osoittivat vanhojen yleispuolueiden ongelmat

Katso kuvat: Jäähalliin tunkeuduttiin viikonlopun aikana Kajaanissa – kaapeista vietiin alkoholia, jäälle rikottiin pulloja ja jääkoneella ajettiin pitkin kaukaloa

Venäläislehti kysyi Haavistolta tämän homoseksuaalisuuden vaikutuksista Venäjä-diplomatiaan – "Se voi haitata toista osapuolta"

Irak kertoo lähettäneensä suomalaisia Isis-lapsia pois maasta – Suomen ulkoministeriöllä ei ole tietoa asiasta

Syyttäjä: Mielentilatutkimuksen mukaan Arabianrannan murhasta syytetty oli syyntakeeton

Pete Parkkosen kaulaan ripustettiin Pihtipudas-koru – laulaja aikoo pitää kotikuntansa nimikkokorua esillä keikoilla ja juhlissa

Komission johtoon tähyävä Ursula von der Leyen lupaa taistella ilmaston puolesta – "Eurooppa on kuin pitkä avioliitto, rakkaus ei ole samanlaista kuin aluksi, mutta syvenee"

Risentan kookosjauhoeriä vedetään markkinoilta mahdollisten metallilastujen vuoksi

Pölyttäjillä ei mene nyt kovin hyvin – "Populaatioiden taantumisesta on selkeitä merkkejä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.