Lehdet: Verohallinnon johtaja ehdottaa verotiliä

Verohallinnon pääjohtaja kertoo Turun Sanomien, Kalevan ja Väli-Suomen lehtien haastattelussa, että Verohallinnon tavoitteena on reaaliaikainen verotus, jolloin ennakkoperintä vastaisi mahdollisimman tarkasti lopullista veroa, jotta veronpalautuksille ja jäännösveroille ei olisi tarvetta.

Pääjohtaja Mirjami Laitinen sanoo lehdille, että Verohallinto esitti 1980-luvulla, että veronpalautukset ja jäännösverot voitaisiin siirtää seuraavalle vuodelle. Tällöin seuraavana vuonna veroa oltaisiin kerätty palautuksen verran vähemmän tai jäännösveron verran enemmän. Kauppa ja poliitikot kuitenkin vastustivat silloin ehdotusta.

Laitinen ottaisi käyttöön myös verotilin, jonne kerättäisiin kaikki verot. Tilin veroja voisi kuitata keskenään tai tilillä säilyttää rahaa veronmaksua varten.

Laitisen mukaan verotuksen muuttaminen yksinkertaistaisi rahaliikennettä veronmaksajien ja valtion välillä ja säästäisi valtiolta rahaa.

Laitinen siirtyy eläkkeelle Verohallinnosta vuoden lopussa.

---

Korjattu aiempaa uutista: Verohallinto ei esitä verotusta muutettavaksi niin, että palautukset ja mätkyt huomioitaisiin seuraavan vuoden verotuksessa. Tätä esitettiin 80-luvulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.