Lehti: Outo viiva tai särinä televisiossa voikin johtua tästä

Jos televisiosi ruudussa on ylimääräisiä viivoja, radiosi särisee tai tietokoneesi käyttäytyy oudosti, syy voi olla taloyhtiösi led-valaisimissa. Asiasta kertoo Suomen Kiinteistölehti.

Energiaa säästävät led-valaisimet ovat yleistyneet sekä kodeissa että taloyhtiöiden yhteisissä tiloissa. Syynä häiriöihin onkin lehden mukaan se, että uusia led-valaisimia ja rakennettuja sähköjärjestelmiä ei aina ole sovitettu riittävän hyvin toisiaan vastaaviksi. Valaisimet saattavat lähettää herkimpiä laitteita haittaavaa häiriösäteilyä.

Sähkölaitteen pitäisi toimia moitteettomasi saman käyttöympäristön laitteiden kanssa. Kiinteistölehdessä ylitarkastaja Hanna Mustonen Tukesista kertoo, että näin ei kuitenkaan aina ole. Siksi esimerkiksi televisiokuvan häiriöt voivat selittyä valaisimien liiallisella häiriösäteilyllä.

Tukesin tutkimuksissa ilmeni jo vuonna 2011, että yli kolmasosa testatuista led-tuotteista lähetti ympäristöönsä sallittua enemmän sähkömagneettisia häiriöitä.

Lähes puolet testatuista tuotteista tuotti sähköverkkoon niin sanottuja harmonisia virtoja yli valaistustuotteille sallitun määrän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Päivällä sataa, mutta Linnan juhlien vieraat saanevat jonottaa kuivin kengin

Itsenäisyyspäivän aatto väkivaltainen Jyväskylässä – poliisilla tutkittavana kymmenkunta pahoinpitelyä

Pekkariset tänään Linnaan jo 40. kerran – Maurin lento Brysselistä laskeutuu vain tunteja ennen kättelyä

Keuruun kaupunginjohtaja Hannu Mars pyrkii Rauman nokkamieheksi – hakijoiden joukossa myös kaksi muuta keskisuomalaisittain tuttua nimeä

Rekka suistui yöllä Nelostieltä Viitasaarella ja pyyhkäisi mukaansa kylätalon kulmaa: nosto-operaatio hidastaa liikennettä useita tunteja – katso kuva

Kun Suomi on kotimaa ja sukunimi: Itsensä Miss Finlandiksi esitellyt Heidi Suomi on saanut kuulijat huvittumaan – "Se on aiheuttanut ihmetteleviä katseita"

Mies kuoli huoneistopalossa Kaarinassa

Yön uutiskooste: Tänään juhlitaan 102-vuotiasta Suomea, Linnan juhlien teemana tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu, useita mielenosoituksia luvassa

Huhumylly SDP:ssä kiihtyy pääministerivaalin alla: ”Ilman muuta tiukka tilanne tuo jännitteitä puolueen sisälle”

Kahdesti haavoittunut veteraani juhlii tänään Linnassa – näin jämsäläinen Viljo Nokelainen kertoo sotatiestään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.