Lehti: Tyttöparin esittely kiellettiin yläkoulun tansseissa

Tuusulassa on kanneltu tasa-arvovaltuutetulle tapauksesta, jossa tyttöparien tanssia rajoitettiin yläkoulun päätöstansseissa. Asiasta kertoo Keski-Uusimaa-lehti.

Tuusulalaisen Hyökkälän koulun liikunnanopettaja oli lehden mukaan kieltänyt kahdelta tyttöparilta esittelyn sekä ensimmäisen valssin. Tyttöparien nimet poistettiin juontajien listalta ja heidät ohjeistettiin istumaan yleisöltä näkymättömissä esittelyn ja valssin ajan.

Opettaja perusteli päätöstä muun muassa tapakasvatuksella. Opettaja kertoi Keski-Uusimaalle, että tyttöpareja ei sallittu, koska tanssien ulkopuolelle jäi vapaita poikia. Jos kyseessä olisi ollut romanttisessa suhteessa ollut tyttöpari, tilanne olisi opettajan mukaan käsitelty "tapauskohtaisesti". Tansseihin osallistuneet tyttöparit olivat Keski-Uusimaan mukaan kaveruksia.

Yksi tyttöjen vanhemmista teki asiasta selvityspyynnön tasa-arvovaltuutetulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Urakoitsija SRV on aloittanut selvityksen Palokan tulipalosta

Äänekosken moottoriurheilukeskusta ei ole kuopattu: Seurat vaativat kaupunkia korjaamaan virheen

Mannisenmäen päiväkodin lapset ja aikuiset koronatestiin viikonlopun aikana – perjantaina vahvistuneen tartunnan alkuperä on epäselvä

Jyväskylässä senioritalosta evakuoitu kiittelee pelastajia ja auttajia – "Auttajia on ollut paljon, ja se on tosi ihanaa"

Palohälyttimet reagoivat Palokan kerrostalon tulipaloon vasta, kun katto oli ilmiliekeissä – "Katto oli palanut jo varmaan 15–20 minuuttia täyttä paloa, ennen kuin hälyttimet reagoivat"

Pelastajien ripeys pelasti ihmishenget Palokan senioritalon palossa: "Ilman nopeita evakuointitoimia, ihmishenkiä olisi menetetty"

Pelastuslaitos: Palaneen Palokan senioritalon Ilona-rakennuksessa sortumisvaara

Jyväskylän senioritalon palo levisi poikkeuksellisen nopeasti – "Näkisin, että ilman nopeita evakuointitoimia olisi ihmishenkiä menetetty"

SDP:n mielestä päivähoitomaksujen alentaminen on akuutein työllisyystoimi – kokoomus ja RKP laajentaisivat paikallista sopimista

"Aamulääkkeitäkään ei päässyt hakemaan" – Palokan senioritalon asukkaat odottivat aamulla epätietoisina infoa jatkosta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.