Lehtien aprillijutut nauroivat Kanervalle ja kuntaliitoksille

Uutispäivä Demari repäisee aprillijutussaan tarinan Viru-hotellin KGB-nauhojen julkistamisesta. Jutun mukaan moni suomalainen vietti Viru-hotellissa rattoisia aikoja, mutta samaan aikaan KGB salakuunteli heitä pontevasti.

Viron kaitse- ja kohvikministeriumin ylitarkastaja Kalju Jurkatamm ei tiedä olivatko esimerkiksi Matti Vanhanen tai Ilkka Kanerva KGB:n salaa kuunneltujen joukossa.

Kanervasta repi riemua myös Kouvolan Sanomat. Sen mukaan Kanerva olisi kertonut jatkoaikeistaan Kouvolan Hansa-ostoskeskuksessa yleisölle avoimessa tilaisuudessa aprillipäivän aamuna.

Kainuun Sanomat kertoi Kainuun maakunnan sulkevan kaikkien työkännyköiden tekstiviestimodulit. Näin vältettäisiin Kainuun oma Kanerva-kohu.

Länsi-Savo yllättää lukijansa uutisella, jossa raportoidaan Savonlinnan ja Mikkelin fuusiosta. Uuden kaupungin nimeksi tulee Savonlinna, vaikka päähallintopaikka onkin Mikkeli. Samalla Mikkeli tunnustaa saaneensa 1830-luvulla kaupunkioikeudet väärin perustein. Keskusten välille tulee huippunopea rautatieyhteys. Myös jääkiekkoseurat SaPKo ja Jukurit yhdistyvät.

Keskipohjanmaa laskee aprillipilassaan leikkiä Suur-Kokkolan kustannuksella. Lehti muun muassa kysyy testiviestiäänestyksessä, tarvitaanko Suur-Kokkolaan pormestari.

Digibokseja ja tietulleja

Kymen Sanomat kertoo aprillipäivän kunniaksi, kuinka Kotkan torilla jaetaan 1. huhtikuuta puolelta päivin ilmaiseksi digibokseja. Ne ovat niin sanotusti ylivuotisia ja peräisin Kotkan satamaan tulleesta laivalastista.

Keskisuomalaisen mukaan Muuramessa ryhdytään ensimmäisenä Suomessa perimään tietullia autoilijoilta. Liikenneministeriön asiantuntijoiden mukaan ruuhkat vähenevät, päästöt pienenevät, energiaa säästyy, matka-ajat lyhenevät ja joukkoliikenteen tehokkuus kasvaa, jos tietullien kerääminen laajenee Muuramesta koko maahan.

Lapin Kansa rakentaa aprillijutussaan Kemijoen ali menevän tunnelin. Jutun kainalona on kaupunginjohtaja Mauri Gardinin kommentti. Gardin tekee selväksi, että hanke toteutuu hänen suunnittelemallaan tavalla, eikä kenenkään kannata enää pullikoida asiassa.

Hämeen Sanomat kertoo Hämeenlinnan uimahallin komeasta remontista. Mittavan remontin yhteydessä halliin tulee keskieurooppalaisten huippukylpylöiden mallin mukaisesti avattava katto - kuin leppäkertun siivet. Hämeen Sanomat muistuttaa uimahallin remonttitöiden hoituvan käytännössä vankityövoimalla. Kuten kuulemma monet muutkin hankkeet Hämeenlinnassa.

Kummia kuuluu Orimattilan Sanomistakin. Orimattilan poliisi huutokauppaa tarpeettomiksi käyvät arkistonsa. Tarjolla on arkiston helmiä rikosrekistereistä rattijuopoilta ja hurjastelijoilta kuivumaan otettuihin kortteihin.

Heinolassa tori menee toimenpidekieltoon. Itä-Hämeen mukaan sinne on muuttanut city-orava, ja tori on suljettava EU-direktiivin vuoksi.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan Lahti saa omat formulakisansa. Miinuspuolena asiassa on, että rata jyrää allensa Vesijärven suositun rantareitin. Autot kurvaavat myös torin alle rakennettavan parkkihallin kautta.

Warkauden Lehti tietää kertoa, että jääkiekkojoukkue Eaglesin kohtalo on ratkennut. Joukkue jää Varkauteen ja majoittuu entiseen Hotelli Taipaleen kiinteistöön.

Lappeenrannassa ilmestyvä Etelä-Saimaa ei tohtinut tehdä pilaa kotikaupungistaan. Sen sijaan lehti kertoi, että Imatran Valtionhotellin kylkeen pykätään venäläisomisteinen vesiparatiisi.

Ylen ohjelmaopas taas paljastaa, että Ylen kanavat muuttuvat mustavalkoisiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän yliopistoon noin 150 sukupuolineutraalia vessaa – "Ihmisen ei tarvitse vessaan mennessään määritellä, onko hän mies vai nainen"

Kirrinkydöntien hidastetöyssy poistetaan asukkaiden toivomuksesta – valituksia on tullut tarpeettomuudesta ja töyssystä lähtevästä äänestä

Jyväskylän yliopiston avoin sosiaalityön opetus alkaa Keuruulla

Vaarallinen työtapa oli jatkunut vuosia – lopulta leikkuri vei työntekijän peukalon tehtaalla Laukaassa

Onko tässä Jyväskylän HLBTIQ-ystävällisin asuinalue? – Katso kuvat hulmuavista sateenkaarilipuista

Ainakin kolme kaupunkia Suomesta hakee kulttuuripääkaupungiksi – "Jokainen kaupunki voi vain voittaa"

HS: Fonectalla laaja tietovuoto – mukana arkaluonteisia henkilötietoja

Laukaan kovan onnen nautatilalla saatiin uusi aitaus valmiiksi – eläimet nauttivat kesäpäivästä läheisellä niityllä, katso video

Valkeakosken sosiaalitoimelle vakava huomautus, ei puuttunut apulaisoikeusasiamiehen mukaan lapsen mielivaltaiseen kohteluun lastensuojeluyksikössä

Baariyrittäjä avautui Jyväskylän kaupungin rajoittavista linjauksista – Katupäällikkö: "Jos kaikki vetäisivät kadulle köysiä, olisi se äkkiä melkoinen villi länsi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.