Leivonmäen murhajutun käsittely käynnistyi käräjillä: Yhdelle syyte murhasta, kahdelle hautarauhan rikkomisesta

Joutsan Leivonmäellä lokakuussa tapahtuneen henkirikoksen käsittely käynnistyi Keski-Suomen käräjäoikeudessa tiistaina aamuyhdeksältä.

24-vuotiasta miestä syytetään 35-vuotiaan miehen murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. 26- ja 37-vuotiaita miehiä vastaan on nostettu syytteet hautarauhan rikkomisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Lisäksi vanhempi miehistä saa syytteen huumausainerikoksesta.

Käsittelyn on määrä alkaa syytteiden lukemisella, jonka jälkeen kuullaan vastaukset ja asiaesittely. Tämän jälkeen on vuorossa kirjallisten todisteiden läpikäynti. Suunnitelman mukaan myös vastaajia on tarkoitus kuulla tänään tiistaina.

Poliisi löysi 35-vuotiaan miehen surmattuna Pertunmaan ABC:n huoltoaseman läheisyydestä maastosta torstaina 18. lokakuuta. Samana iltana poliisi otti kiinni rikoksesta syytetyn kolmikon. Syytteisiin johtaneiden tapahtumien sisältö tullee julkiseksi sen jälkeen, kun syytteet on luettu käräjäoikeudessa.

 

Poliisi on tiedottanut aiemmin, että surmatyö tapahtui kiinniottoa edeltäneenä keskiviikon ja torstain välisenä yönä Joutsan Leivonmäellä 26-vuotiaan syytetyn asunnossa, josta uhri oli kuljetettu löytöpaikalle pakettiautolla. Kuulusteluissa 24-vuotiasta murhasta syytetty on poliisin mukaan myöntänyt surmanneensa uhrin. Tilannetta kerrottiin edeltäneen riidan, mutta itse surmatyön olleen spontaani. Murhana juttua kerrottiin tutkitun sen tekotapaan liittyneen erityisen raakuuden ja julmuuden vuoksi. Tekovälineenä surmatyössä käytettiin muun muassa teräasetta.

KSML.fi seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .