Lelusalakuljettaja käräjillä epäiltynä pahoinpitelystä ja dopingrikoksesta

Syyttäjän mukaan Rami Adham on ostanut dopingaineita tarkoituksenaan levittää niitä laittomasti.

Aleppon lelusalakuljettajana tunnetulle miehelle luettiin Helsingin käräjäoikeudessa syytteet muun muassa dopingrikoksesta ja kahdesta pahoinpitelystä.

Syyttäjän mukaan Rami Adham on ostanut dopingaineita tarkoituksenaan levittää niitä laittomasti. Adham on esitutkinnassa tunnustanut aineiden hallussapidon omaa käyttöä varten.

Adhamia syytetään myös kiristyksen yrityksestä, huumausainerikoksesta, kirjapitorikoksesta ja veropetoksesta.

Syyttäjän mukaan Adham on laiminlyönyt valmisteveron maksamista, kun hän on välittänyt yrityksensä kautta muun muassa proteiinivalmisteita. Adham kiistää syytteen veropetoksesta, sillä hänen mukaansa hän ei tahallaan jättänyt valmisteveroja maksamatta.

– Adham ei ole lainkaan mieltänyt, että tuodessaan Suomeen tällaisia tuotteita, tuotteilla olisi mitään tekemistä makeis- ja virvoitusjuomiin liittyvien verojen kanssa, vastauksessa sanotaan.

Syyttäjä vaatii hänelle ehdollista rangaistusta. Asiaa käsiteltiin tiistaina ja keskiviikkona ja tuomio annetaan myöhemmin.

KRP tutkii rahankeräysrikosepäilyä

Rami Adham on tullut tunnetuksi avustustyöstään Syyrian Aleppossa. Hän on muun muassa vienyt leluja Aleppon lapsille. Keskusrikospoliisi aloitti viime syksynä tutkinnan hänen avustustoiminnastaan. Epäiltynä rikosnimikkeenä on rahankeräysrikos.

Rikosylikomisario Tero Haapala sanoi silloin, että rahankeräysrikos voisi tulla kyseeseen, jos Syyriaan tarkoitetut rahat eivät ole menneet perille. Haapalan mukaan Suomi–Syyria-yhteisöllä on ollut Helsingin poliisin myöntämä rahankeräyslupa, joka ei koske koko maata.

Poliisi on myös selvittänyt, onko Adhamia syytä epäillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Keskusrikospoliisin esitutkinta asiasta on vielä kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.