Lemmenjoen osallistujat olivat ammattijohtajia

Karjalan lennoston vapaaehtoiseen harjoitukseen Inarin Lemmenjoelle syksyllä 2017 oli kutsuttu useita siviilimaailman johtotehtävissä olevia henkilöitä. Savon Sanomien tietojen mukaan harjoitukseen osallistui harjoituksen johtaja Markus Päiviö sekä 20 kutsuttua henkilöä. Heistä noin puolet oli ammattiupseereita ja loput Puolustusvoimien vieraita.

Vieraana harjoitukseen osallistui muun muassa Kuopion kaupungin nykyinen kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen, joka oli harjoituksen aikaan Kuopion kaupunginjohtajan viransijainen. Pirhonen on oikeustieteen kandidaatti. Pohjois-Savon alueen muita korkea-arvoisia osallistujia olivat Kuopion kauppakamarin entinen toimitusjohtaja, talousneuvos Matti Niiranen, joka siirtyi hallitusammattilaiseksi vuoden 2012 lopussa.

Osallistujissa oli myös Keskon aluejohtajana vuonna 2015 aloittanut Jari Kuosmanen sekä Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo. Muita osallistujia oli Helsingissä Handelsbankenin lakiasiat-yksikössä työskentelevä Simo Sarkkinen, joka on tuttu savolaisille Handelsbankenin Kuopion konttorin entisenä toimitusjohtajana. Pohjois-Karjalasta osallistujissa oli Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi. Nämä vieraat olivat kaikki ammattijohtajia ja pitkällä ajalla aktiivisia maanpuolustustoiminnassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .