Lennot keskimäärin tunnin myöhässä Helsinki-Vantaalla – Finnair perunut tusinan lentoja

Autoilijat ovat keplotelleet myräkässä hyvin, mutta junaliikenne jumittaa koko päivän

Etelä- ja Lounais-Suomea koetteleva lumimyräkkä on sekoittanut liikennettä teillä, raiteilla ja ilmassakin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on ollut varhaisaamusta asti käytössä vain yksi kiitotie ja voimassa lentoliikennerajoituksia. Syynä on kova tuuli ja tuiskuava lumi. Tämä on aiheuttanut isoja myöhästymisiä lentoihin.

Lennonjohdosta vastaavan ANS Finlandin viestintäpäällikkö Leena Huhtamaa kertoo, että aamulla lähtevät lennot ovat olleet keskimäärin noin tunnin myöhässä.

– Nyt näyttää siltä, että tämä säilyy samankaltaisena iltapäivään saakka. Kun aamun lennot ovat olleet myöhässä, se vaikuttaa iltapäivän lentoihin. Viiveet tulevat jatkumaan tänään, Huhtamaa sanoo.

Lentoyhtiö Finnair kertoo Twitterissä peruneensa 12 lentoa tältä päivältä. Lentoja on peruttu Helsinki-Vantaalta muun muassa Riikaan, Vilnaan, Brysseliin, Tukholmaan sekä kotimaan kohteisiin.

Lumi jumittaa vaihteet

Raiteillakin lumipyry aiheuttaa ongelmia. VR kertoo, että pyryttävä ja pöllyävä lumi vaikuttaa junaliikenteeseen todennäköisesti koko torstain. Ratapihoille ja vaihteisiin pakkautuva lumi aiheuttaa pulmia.

Kello 11:n maissa kaukojunista aikataulussa puksutti vajaat 70 prosenttia.

Kaukoliikenteessä voi koko maassa tulla myöhästymisiä, vuorojen perumisia ja osa vuoroista voidaan ajaa osittain linja-autoilla, VR kertoo. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä ajettaneen loppupäivä harvennetuin vuoroin, kuten aamullakin. Harvennetut vuorot ovat koskeneet A- ja K-junia.

Helsingin seudun liikenne varoitti, että myös raitiovaunut voivat myöhästellä.

Rekkoja jumissa

Tieliikenteessä pahoilta turmilta ja ruuhkilta on tiettävästi vältytty. Kello 12:n jälkeen ajokeli oli Liikenneviraston mukaan erittäin huono muun muassa Länsiväylällä sekä osissa Ykköstietä ja valtatie 10:tä.

 Pääkaupunkiseudulla on tapahtunut joitakin peltikolareita muun muassa Nelostiellä, Tuusulanväylällä ja kehäteillä. Kehä III oli hetken kokonaan poikki idän suuntaan kuorma-auton ja rekan kolarin takia Ala-Tikkurilan liittymän kohdalla. Turmassa ei tullut loukkaantumisia, Helsingin poliisi kertoi Twitterissä.

Kehä ykkösellä Espoossa Turunväylän eteläpuolella oli muutama raskas ajoneuvo jumissa ennen kello 11:tä, kertoi Liikennevirasto.

Helsingin poliisi kertoi lisäksi kello 11:n maissa, että rekka oli jumissa ydinkeskustassa Päävartion vieressä.

Aamun työmatkaliikenne sujui melko hyvin hankalasta säästä huolimatta, Liikennevirasto kertoo. Esimerkiksi Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kehui Twitterissä liikenteen kulkeneen aamulla hyvin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Paljon puhuva kuva: Helsinki-Vantaalla vain yksi kiitotie käytössä rujon sään vuoksi

Finnair perunut muutaman lennon