Lento Tikkakoskelta Faroon myöhästyi kahdeksan tuntia – "Täällä on maltillista porukkaa"

Primera Airin lento Jyväskylästä Portugalin Faroon myöhästyi tiistaina usealla tunnilla lentokoneen rikkoutumisen takia. Lennon piti alunperin lähteä aamupäivällä kello 10.05, mutta uusi lähtöaika venyi pitkälle iltapäivään.

Matkustajat pääsivät lopulta nousemaan koneeseen vasta hieman ennen iltakuutta. Lennon täsmällinen lähtöaika oli kello 17.56.

– Ovi laitettiin just kiinni eli kaikki matkustajat ovat nyt sisällä. Ensimmäisenä pahoiteltiin viivästystä koko yhtiön puolesta, lennolle lähtenyt jyväskyläläinen Essi Rikama viestitti kello 17.50, hetki ennen koneen nousua.

– Aamukahdeksan aikaan tulimme kentälle, joten 10 tuntia hengailua kertyi, Rikama kertoi.

Jyväskylän lentoaseman päällikkö Esa Kainulainen ei osannut vielä päivällä sanoa, mikä lentokoneessa on mennyt rikki tai mikä rikkoutumisen aiheutti.

Uusi kone on rikkoutunutta pienempi ja siitä syystä kahta matkustajaa on pyydetty jäämään pois lennolta ja matkustamaan vasta huomenna.

Rikaman lisäksi muutkin matkustajat tulivat lentokentälle jo kahdeksan aikaan aamulla. He joutuivat odottamaan kentällä useita tunteja ennen kuin he saivat tietää pääsevätkö he lainkaan matkaan.

– Lentokentällä tuli useita kuulutuksia, että kerromme lisää puolen tunnin päästä, ennen kuin saimme tiedon toisesta koneesta, Rikama kertoo.

Pitkästä odotusajasta huolimatta tunnelma lentokentällä ei ollut erityisen kireä.

– Täällä on maltillista porukkaa. Tunnelmaan voi vaikuttaa se, että kyseessä on lomalento, Rikama sanoo.

Lentokentän henkilökunta tarjosi nälkäisille matkustajille ruoan. Henkilökunta myös pahoitteli tapahtumaa useaan otteeseen.

– Henkilökunta on kyllä informoinut kaikesta mahdollisesta, mitä ovat tienneet. Mitään tietoa ei olla pimitetty, Rikama kertoo.

Rikama matkustaa Portugaliin avopuolisonsa kanssa. Lomamatka ei hänen mukaansa mene lennon viivästymisestä huolimatta pilalle.

– Autovuokraamoon ja hotellille piti soittaa, mutta toistaiseksi näyttää siltä, että ehdimme tämän vuorokauden puolella vielä kohteeseemme, Rikama sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .