Lentoliikenne pyörii taas normaalisti

Helsinki-Vantaan lentoliikenne on lähtenyt tänään rullaamaan normaaliin tapaan, mutta matkalaukkusuman purkaminen jatkuu. Finnairilta arvioidaan, että pieniä viivästyksiä lentoihin voi tulla, mutta viikonloppuna vuorot pyritään lentämään normaaliaikataulun mukaan.

Finnairin johtaja Taneli Hassinen ei lähde vielä arvioimaan, miten työnseisaukset vaikuttavat lentoyhtiön suosioon. Kuormaustyöntekijöiden viisipäiväinen työnseisaus perui tällä viikolla lähes 200 lentovuoroa.

– Finnair on kuitenkin suomalaisten näkökulmasta tärkeä yhteys maailmalle. Enemmän riskejä voi olla Eurooppa–Aasia-liikenteessä, jossa matkustajilla on enemmän vaihtoehtoja, Hassinen pohtii.

Helsinki-Vantaalle oli enimmillään kasautunut noin 12 000 matkalaukkua, joista arviolta 5 500 on saatu palautettua asiakkaille. Laukkusuman purku-urakka kestää ensi viikon puolelle.

Kuormaustyöntekijät päättivät keskeyttää työtaistelun eilen sen jälkeen, kun heitä edustava Ilmailualan unioni (IAU) jätti työnantajalle ehdotuksen kiistan ratkaisemiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.