Lentomatkustaja väitti perättömästi pakanneensa mukaan räjähteitä Helsinki-Vantaalla – terroripommitehtävä päättyi matkustajan kiinniottoon

Helsinki-Vantaan lentoasemalla poliisi käynnisti iltapäivän lopuksi terroripommitehtävän, kun ulkomaan lennolle menossa oleva matkustaja ilmoitti matkatavaroissaan olevan räjähteitä. Poliisi sai tapahtumasta ilmoituksen puoli viideltä, ja Itä-Uudenmaan poliisi kertoi tapahtuneesta Twitterissä hieman puoli seitsemän jälkeen illalla.

–  Poliisi meni useilla partioilla paikalle ja alkoi selvittää tilannetta. Melko pikaisesti selvisi, että ilmoitus on perätön, ja ilmoituksen tehnyt henkilö otettiin kiinni, kertoo yleisjohtaja, komisario Laura Naumanen Itä-Uudenmaan poliisista STT:lle.

Koska tapauksesta on käynnistetty esitutkinta, Naumanen ei voi kertoa tarkemmin, missä tilanteessa ja kenelle matkustaja kuvitteellisista räjähteistään ilmoitti.

Sivullisille ei aiheutunut vaaraa eikä lentoliikenteelle haittaa. Ilmoituksen tehnyt matkustaja otettiin kiinni, ja häntä epäillään perättömästä vaarailmoituksesta.