Lepomäen kampanja käyntiin – ihmettelee kilpakumppanien asemoitumista

Kokoomus valitsee uuden puheenjohtajan puoluekokouksessaan kesäkuussa.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki on avannut puheenjohtajakampanjansa. Lepomäen mukaan poukkoilevat päätökset ja strategisen vision puute ovat hänen puolueensa ja samalla maan suurin ongelma.

Hän ihmettelee istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin sekä haastaja Petteri Orvon poliittista asemoitumista. Lepomäki katsoo, että he kilpailevat lähinnä siitä, kumpi on tiukemmin keskilinjassa kiinni.

– Toinen korostaa omaa maltillisuuttaan ja toinen varoo sanomasta mitään, Lepomäki latasi tiedotteessaan.

Lepomäki on profiloitunut etenkin talouspolitiikan osalta kilpakumppaneitaan oikeammalle. Hänen mukaansa Suomi kaipaa hallittua riskinottoa niin politiikassa kuin taloudessakin.

Riskinotolla Lepomäki tarkoittaa ihmisten ja yritysten nykyistä laajempaa vapautta sekä vastuita.

Hänen mukaansa toisen onni ei saa olla toisen tappio. Hyvinvointivaltion on oltava Lepomäen mukaan väline ihmisarvoiselle elämälle.

– Jos julkiset menot ovat maailman huippuja, mutta ihmiset eivät siitä huolimatta koe voivansa hyvin ja onnistuvansa, on jokin mennyt pieleen, hän toteaa.

Lisäksi puheenjohtajaehdokas linjaa, että kokoomuslaisten olisi aika huomata, ettei puolueen tarvitse olla keskustan apupuolue tai kilpailla SDP:n kanssa.

Kokoomus valitsee uuden puheenjohtajan puoluekokouksessaan kesäkuussa.