Li Andersson: Hallitus on tehnyt poikkeuksellisen epäoikeudenmukaisia ratkaisuja

Lounaispuistossa puhuneen Anderssonin mukaan pääministeri Sipilä on tehnyt sotesta Suomen historian suurimman julkisten palveluiden yksityistämisprojektin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kritisoi vappupuheessaan Suomessa kuluneen vuoden aikana tehtyjä työmarkkinaratkaisuja. Andersson puhui tänään Jyväskylän Lounaispuiston vapputapahtumassa.

Anderssonin mukaan ratkaisut ovat olleet poikkeuksellisen kovia ja epäoikeudenmukaisia. Työaikaa on pidennetty ilman lisäystä palkkoihin, ja tulonsiirtoja on tehty työntekijöiltä työnantajille.

– Hallitus on tarjonnut vain yhtä ja ainoaa ratkaisua Suomen työllisyystilanteeseen: palkkojen alentamista ja työehtojen heikentämistä. Tämä ei ole tulevaisuuden työmarkkinapolitiikkaa. Se ei ole edes nykyisyyden työmarkkinapolitiikkaa, Andersson sanoo.

Andersson ehdottaa vähimmäispalkan nostamista vähintään kymmeneen euroon tunnissa sekä työajan lyhentämistä.

Hän arvostelee myös hallituksen tekemiä koulutusleikkauksia sekä sote-uudistusta.

– Sipilän hallitus ajaa nyt uudistusta, jossa suurille yksityisille konserneille turvataan yli kymmenen miljardin markkinat sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Sipilä on tehnyt sotesta Suomen historian suurimman julkisten palveluiden yksityistämisprojektin. Tukea hallitus ei saa edes asiantuntijoilta.

Anderssonin mukaan vastuullisempi ja realistisempi vaihtoehto olisi siirtää vastuu koko sosiaali- ja terveydenhuollosta yhdelle julkiselle taholle. Hän huomauttaa, että näin on jo tehty onnistuneesti muun muassa Kainuussa ja Etelä-Karjalassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi vastaa kritiikkiin toiminnastaan Turkki-mielenosoituksessa Helsingissä: "Poikkeuksellista, että mielenosoituksen järjestäjä ei noudata määräyksiä"

Silja Europalta löytyi kaksi kuollutta nuorta aikuista, ei merkkejä väkivallasta – eri hyteistä löytyneet kuolleet olivat Suomesta

Hakalan sauna vetänyt väkeä Jyväskylään ympäri Suomen ja maailman – himosaunoja Pelle Miljoona vieraili Halssilassa, mutta ei päässyt lauteille

Myös autottomat voivat joutua maksajiksi, kun hallitus vaatimassa latausmahdollisuutta pihoihin

Saunalautta karille Päijänteellä yön pimeinä tunteina: "Hakkasi kiviin ja vaurioita olisi kohta tullut"

Silppua ruohonleikkurilla, haravoi tai tee oma jätesäkkikomposti – näin pääset eroon pihan peittävästä lehtipeitteestä

Kaksio tuhoutui tulipalossa Jyväskylän Sarvivuoressa – palovaroitin ei hälyttänyt

Yön uutiskooste: Mielenosoituksia, Brexit-jankkausta, jalkapalloyllätys ja huonon ajokelin varoitus

Kolumni: Seikkailupuiston lopettaminen oli jyväskyläläisille lapsiperheille järkytys – nyt paikka on vielä järkyttävämpi

Sunnuntai on lämmin, lumi ja räntä pysymässä Keski-Suomen yläpuolella

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.