Lieksan Kolilla salama räjäytti öljysäiliön majoitusrakennuksessa ja iski maastossa ihmiseen

Lieksan Kolilla Pohjois-Karjalassa ukkosrintama riehui maanantaina illansuussa.

Salama iski majoituskäyttöön muutettuun vanhaan koulurakennukseen hieman kello 18:n jälkeen. Noin 250 neliön rakennuksessa on kellarikerroksen lisäksi kaksi asuinkerrosta.

– Salama käytännössä räjäytti rakennuksen kellarissa olleen maanpäällisen lämmitysöljysäiliön ja sytytti sen sisällä olleen öljyn palamaan, kertoi päivystävä palomestari Sami Meriläinen.

Palo levisi nopeasti koko kellarikerrokseen, mutta ei varsinaisiin asuintiloihin. Kahdessa kerroksessa olevat asuintilat kärsivät lähinnä savuvahinkoja. Lisäksi yhdessä huoneessa palomiehet joutuivat purkamaan lattiarakenteita.

Palon syttymishetkellä rakennuksessa oli 14 asiakasta, joille toiminnanharjoittaja järjesti korvaavan majoituksen. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Muutenkin ukonilma piti pelastajat kiireisinä Kolilla. Mäkränahon maastossa yksi ihminen loukkaantui salaman iskusta. Hänet kuljetettiin jatkohoitoon sairaalaan. Lisäksi Kolilla saaressa sijainnut pieni lautamökki tuhoutui palossa ja Sokos Hotel Kolilla automaattinen paloilmoitinlaite oli vikatilassa ukkosen takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.