Liettualaismiehiä epäillään rikossarjasta eri puolilla Suomea

Neljä liettualaismiestä on vangittu epäiltyinä Keski-Suomessa ja Savossa tänä syksynä tapahtuneesta omaisuusrikosten sarjasta.

Epäiltyjen jäljiltä poliisin haltuun saadun omaisuuden perusteella tutkintakokonaisuudessa on ollut kyse vähintään 26 eri omaisuusrikoksesta, poliisi tiedottaa. Tutkinta on ollut käynnissä lokakuusta.

Tutkinnassa olevat omaisuusrikokset ovat tapahtuneet lyhyellä ajalla noin viikon kuluessa lokakuun ensimmäisellä ja toisella viikolla Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Keski-Suomessa.

Rikoksista todennäköisin syin vangitut nuoret miehet ovat poliisin mukaan saapuneet Suomeen Tornion kautta, joten heillä voi o lla rikoksia tilillään myös Tornion ja Etelä-Savon välisellä alueella.

Rikoskokonaisuudessa anastetun ja vahingoittuneen omaisuuden arvo on yhteensä vähintään kymmeniä tuhansia euroja. Omaisuusrikoksista pääosa on ollut asuntomurtoja, joita tutkitaan törkeinä varkauksina.

Tukikohtana mökki

Tämän hetken esitutkinnan perusteella epäiltynä olevat miehet ovat aloittaneet murtosarjan heti saavuttuaan Suomeen. Miehet ovat olleet majoittuneena mökkimajoitukseen Juvalle ja käyttäneet tätä mökkiä tukikohtanaan pääasiassa öiseen aikaan tapahtuneilla rikosreissuillaan.

Etelä- ja Pohjois-Savon alueella on ollut tekotavan ja anastetun omaisuuden samankaltaisuuden perusteella samankaltainen rikossarja elo - syyskuun vaihteessa. Henkilöiden osuutta tuohon rikossarjaan selvitellään myös.

Poliisilla on rikoksesta epäiltyjen henkilöiden jäljiltä haltuun saatua ja anastetuksi epäiltävää omaisuutta, jota ei ole toistaiseksi saatu yhdistettyä poliisilla tiedossa oleviin ja nyt tutkinnassa oleviin rikoksiin. Valokuvia tällaisesta omaisuudesta on löydettävissä Etelä-Savon poliisilaitoksen netti -sivulta osoitteesta www.poliisi.fi/etela-savo.

Poliisi pyytää syksyn aikana asuntomurron kohteeksi joutuneita henkilöitä käymään katsomassa valokuvia. Mikäli valokuvista tunnistaa omaisuutta itseltään anastetuksi, niin tunnistuksesta pyydetään ilmoittamaan nettisivujen ohjeiden mukaisesti Etelä-Savon poliisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.