Liftauskiertue kaartaa pian Keski-Suomeen – yksi rasti sijaitsee Tuomiojärven rannalla

Keski-Suomeen rantautuvan liftauskisan tavoitteena on valaa uskoa nyky-yhteiskunnan turvallisuuteen.

Jo viidettä kertaa järjestettävä liftauskilpailu Hitchball 4000 kaartaa tulevana viikonloppuna Keski-Suomeen. Jyväskylän Tuomiojärven uimarannan saunarastin lisäksi kisaavia liftareita voi bongata Säynätsalon kaupungintalon ja Petäjäveden kirkon rasteilla.

Viikonlopun ajan kestävän liftauskilpailun ideana on kiertää mahdollisimman monta rastia ympäri Suomea ja sen naapurimaita. Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi kilpailussa on tänä vuonna mukana historiallisesti ja kulttuurillisesti merkittäviä kohteita.

Pisteitä rasteilta saa sen perusteella, kuinka kaukana rasti on Helsingin lähtöpisteestä ja kuinka vaikea rasti on saavuttaa.

– Esimerkiksi Turun saaristossa sijaitsevasta rastista saa enemmän pisteitä, koska se on hankalampi saavuttaa, HitchPro ry:n puheenjohtaja Matti Fouchault-Airasmaa kertoo.

Yksi kisan mieleenpainuvimmista rasteista sijaitsee keskellä Latviaa, jossa kilpailijoiden tulee löytää suomalaishenkiseen Karjala-baariin, suorittaa laskutehtävä ja ottaa sitten selfie oluen äärellä.

Kisan tärkein sääntö on tietysti spontaanin kyydin käyttäminen. Miten järjestäjät voivat varmistua etteivät kahden hengen tiimeissä liikkuvat liftarit matkusta paikasta toiseen sovituilla tai maksetuilla kyydeillä?

– Kilpailun yhtenä pääideana on sekä liftaajien luottamus kyyditsijöitään kohtaan että järjestäjien luottamus kilpailijoitaan kohtaan.

Oransseihin peukkulogolla varustetuihin liiveihin pukeutuneiden liftaajien reittiä ympäri Suomen seurataan myös kilpailijoiden matkassa liikkuvien GPS-laitteiden avulla. Kilpailevien tiimien matkaa ja sen varrella suoritettuja tehtäviä on mahdollista seurata myös tiimien omien Facebook-sivujen kautta.

Tänä vuonna liftauskisaan on ilmoittautunut 170 matkaajaa, joka on lähes kaksinkertainen määrä viime vuoden osallistujajoukkoon verrattuna.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .