Raivoa moottoritiellä: Auto kiilasi useasti bussin eteen moottoritiellä – "En ole koskaan kuullut vastaavasta"

Keskiviikkoaamuinen bussimatka Viitasaarelta Jyväskylään sai vaarallisia käänteitä. Koivurannan bussi oli lähtenyt ohittamaan autojonoa moottoritiellä hieman ennen Jyväskylää. Yksi henkilöautoilija ei ollut ilmeisesti pitänyt bussin ohituksista. Hän oli ottanut bussin kiinni ja ohittanut sen.

Ohituksen jälkeen bussi oli yrittänyt mennä henkilöauton ohi uudelleen. Henkilöauto oli kuitenkin kiilannut suoraan auton eteen. Bussi joutui väistämään viereiselle kaistalle. Hetken päästä sama tapahtui uudelleen. Bussi lähti ohittamaan, mutta henkilöauto oli koukannut eteen. Seurauksena oli raju äkkijarrutus.

– En ole koskaan kuullut vastaavasta. Tämä oli todella törkeä temppu henkilöautoilijalta, koska kyseessä oli tahallinen teko, Koivuranta Oy:n toimitusjohtaja Juha Suokivi painotti.

Suokiven mukaan bussi oli lähtenyt ohittamaan autojonoa, kun se oli ajanut noin 60–70 kilometriä tunnissa. Tiellä on sitä suurempi nopeusrajoitus. Toimitusjohtajan mukaan bussi ei ajanut ylinopeutta ohitustilanteessakaan.

– Ilmeisesti henkilöauton kuljettaja oli sitä mieltä, että linja-autolla ei saisi hänen autoa ohittaa, tuohtunut Suokivi jatkoi.

Bussissa olleen matkustajan mukaan henkilöautosta tehtiin ilmoitus poliisille. Ilmoituksessa kerrottiin auton rekisterinumero. Bussin matkustajat olivat olleet tapahtuneesta todella kauhuissaan.

– Osalla matkustajista oli valkoiset naamat ja polvet vetelinä, koska kolari oli ollut niin lähellä, eräs matkustajista kertoi.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta vahvistetaan, että heille on tullut kaksi ilmoitusta bussin ja henkilöauton ohittelusta. Toinen on tullut kello 8.26 ja toinen kello 8.35. Poliisi ei kuitenkaan tavoittanut vaaleansinistä henkilöautoa. Tilanne jäi kesken, koska autoa ei löytynyt. Poliisi ei sen enempää asiaa tutki, koska mitään vahinkoja ei sattunut. Jatkossa poliisi pysäyttää auton, jos se kohdataan liikenteessä.

Suokiven mielestä poliisi voisi hoitaa keskiviikonkaltaiset vaaratilanteet paremmin, vaikka mitään vahinkoja ei käynyt.

– Poliisi voisi mennä suoraan jututtamaan ja puhuttelemaan auton omistajaa, kun rekisterinumero on tiedossa, Suokivi toteaa.

Keskiviikon tapahtumille olisi toimitusjohtajan mukaan kuljettajan lisäksi ainakin kaksi todistajaa.

– Tämä on aivan selvä tapaus. Puuttumiskynnys tällaisiin on poliisilla ilmeisesti muiden kiireiden takia todella korkea, Suokivi sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .