Liikenneympyrä ostarin kohdalle ja surkeakuntoinen pääraitti kunnan vastuulle – Muurame ei huoli Muuramentietä ennen kuin ely-keskus kunnostaa sen

Useampi tie Muuramessa on siirtymässä ely-keskukselta Muuramen kunnan vastuulle. Siirtyvien teiden joukossa on toistuvasti huonolla kunnollaan puhuttava Muuramentie. Muuramen kunta kuitenkin vaatii, että ely-keskus kunnostaa Muuramentien ennen kuin kunta ottaa sen hoteisiinsa.

Asiasta kertoi Muuramelainen (16.8).

– Muuramentie on ollut aika surkeassa kunnossa, mutta tänä kesänä sen päällystettä on kunnostettu asfaltilla. Vielä tie ei ole siinä kunnossa, että kunta sitä huolisi, kommentoi Muuramen kunnan katupäällikkö Jouko Kauppinen.

Kunnanjohtaja Ari Ranta-aho on samaa mieltä. Hänen mukaansa Muuramen kunnalla on valmiudet ottaa Muuramentien hoito vastuulleen, mutta nykykunnossa tietä ei haluta, sillä silloin kunnan pitäisi ensin itse peruskorjata se.

– Haluamme, että Muuramentielle tehdään edes jonkinlainen peruskunnostus ennen kuin se siirtyy Muuramelle. Tie on karmeassa kunnossa keväisin ja saan toistuvasti kuntalaisilta närkästynyttä palautetta siitä, että kunta hoitaa tiensä huonosti. Jos tie olisi Muuramen, voisimme itse vastata sen ylläpidosta, Ranta-aho kommentoi.

Liikenneympyrästä neuvotellaan, aikataulu yhä auki

Kauppisen mukaan ely-keskuksen kanssa on neuvoteltu myös liikenneympyrästä Säynätsalosta tulevan Kinkovuorentien ja Muuramentien risteykseen, Muuramekeskuksen kohdalle. Aikataulusta hän ei osaa vielä sanoa tarkemmin.

– Todennäköisesti puhutaan useammista vuosista. Toistaiseksi käydään vasta neuvotteluja. Kunta olisi halukas rakentamaan ympyrän nopeammin, mutta ely-keskuksella on tiukempaa määrärahojen kanssa.

Muuramentie ei ole katupäällikkö Kauppisen mukaan ainoa ely-keskukselta kunnalle siirtyvä tie, vaan myös esimerkiksi Isolahteen ja Säynätsaloon vievät tiet ovat siirtyvien listalla.

– Elyllä on vastaavia kaavailuja vähän joka kunnan kanssa. Alustavasti teitä on laitettu kiireellisyysjärjestykseen, siirtymässä ovat ainakin Parantolantie sekä useampia keskustan alueen teitä, Kauppinen kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .