Liikuntakyvytön mies virui lattialla neljä päivää – puoliso näki, mutta ei soittanut apua

Liikuntavammaisen miehensä neljäksi päiväksi lattialle virumaan jättänyt nainen on saanut tuomion heitteillepanosta. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 62-vuotiaalle naiselle 60 päivää ehdollista vankeutta.

Tilanne tapahtui marraskuussa 2013 Jyväskylässä pariskunnan yhteisessä asunnossa. Mies oli selvittämättömäksi jääneestä syystä jäänyt makaamaan asunnon lattialle parvekkeen oven eteen torstaina pystymättä liikkumaan tai puhumaan.

Nainen soitti hätäkeskukseen vasta neljän päivän kuluttua maanantaina, vaikka oli koko ajan kotona nähden miehensä tilan. Kun mies kuljetettiin sairaalaan, oli hän hyvin heikkokuntoinen, tajuton ja hypoterminen. Viisi päivää myöhemmin hän menehtyi sairaalassa.

Miehellä oli synnynnäinen liikuntavamma, jonka vuoksi hän kykeni liikkumaan vain kyynärsauvojen avulla. Mies oli avopuolisonsa huolenpidosta riippuvainen, eikä ollut vuosiin poistunut asunnosta.

Nainen myönsi menettelyn, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän ei kertomansa mukaan ollut ymmärtänyt, että hänen olisi tullut hälyttää apua aiemmin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .