Liikuntalautakunnan viesti pesäpalloväelle: Koskenharju kuntoon ja kenties Hippokselle

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta lähetti keskiviikon kokouksessaan viestin jyväskyläläiselle pesäpalloväelle: teitä ei ole unohdettu Hippos2020:n suunnittelussa. Viesti oli sikäli yllättävä, että pesäpallon olosuhteet eivät olleet mukana verkossa julkaistussa lautakunnan esityslistassa, vaan ne nostettiin esiin ilmoitusasioissa.

– Koimme, että jonkun pitää lausua tästä jotakin. Asia on ollut esillä niin paljon ja pesäpalloväki on vaatinut, että heitä informoidaan, lautakunnan puheenjohtaja Antti Saleva (kok.) kommentoi kokouksen jälkeen.

Saleva muistutti, että tänä kesänä pesäpalloa pelataan normaalisti Hippoksella. Samalla Koskenharjun kentän olosuhteita parannetaan 300 000 eurolla, jolla saadaan ennen kaikkea suihkutilat.

Tämä ei silti tarkoita pesäpallon jäämistä sivuun Hippokselta, sillä alueelle rakentuvan liikuntapuiston suunnitelmissa on mukana ylimmän sarjatason pesäpalloon soveltuva ulkoareena.

– Pesäpallo ei kuulu Hippoksen masterplaniin, mutta halusimme antaa viestin, että se voi sopia liikuntapuistoon, Saleva sanoi.

Valmistelu on kuitenkin vielä pahasti kesken, joten Saleva ei lähtenyt arvioimaan todennäköisyyksiä eri vaihtoehdoille. Ennen päätöksiä tarvitaan tietoa muun muassa hinnoista ja väistöajoista. Koskenharjun kunnostaminen on kuitenkin perusteltua jo junioripesäpallon takia.

– Se on joka tapauksessa selvää, että kaupunkiin ei rakenneta kahta uutta pesäpallostadionia, Saleva sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .