Liikuntaluokat tulossa Muuramen yläkouluun

Haku soveltuvuuskokeen kautta.

Muurameen perustetaan esityksen mukaan liikuntaluokat yläkouluun jo ensi syksystä alkaen. Toiminta alkaisi ensi lukuvuonna seiskaluokalla ja etenisi siitä lukukausittain myös kahdeksannelle ja yhdeksännelle luokalle. Liikuntaluokkalaiset valittaisiin kuudennen luokan oppilaista Suomen Olympiakomitean suositteleman valtakunnallisen soveltuvuuskokeen kautta.

Liikuntaluokkien perustamisesta päättää hyvinvoinnin ja palveluiden lautakunta tiistaina.

– Kyse on ennen kaikkea kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisestä Liikkuva Muurame -ideologian hengessä. Liikuntaluokkien tarkoituksena on tukea urheilua harrastavien nuorten kokonaisvaltaista kehittymistä. Samalla tuetaan tavoitteelliseen urheiluun sitoutuneen nuoren opintomenestysmahdollisuuksia, palvelujohtaja Simo Oksanen kertoo.

Tavoitteena on yhteistyön malli, jossa ovat mukana nuoren urheilijan lisäksi hänen huoltajansa, valmentajansa, mahdollinen lajiliiton edustus, sekä koulu. Liikuntaluokalla yhdistetään liikuntataitojen kehittäminen, urheilijan terveyskasvatus, opinto-ohjaus ja urasuunnittelu sekä yleinen elämänhallintataitojen opettelu.

Liikuntaluokalla perehdytään myös monipuolisesti mahdollisuuksiin kouluttautua erilaisiin ammatteihin liikunnan parissa.

– Huippu-urheilijan urapolun tavoittaminen on mahdollista vain rajalliselle määrälle oppilaita, hyvinvoinnin ja liikunnallisen elämäntavan tai -ammatin valinta kenelle tahanasa, Oksanen sanoi.

Kaikilla kuudennen luokan oppilailla on mahdollisuus hakea yläkouluun liikuntaluokalle. Tyttöjen ja poikien välinen suhde opetusryhmässä pyritään pitämään tasaisena.

Liikuntaluokkien liikuntatunnit muodstuvat kahdesta viikottaisesta perusliikuntatunnista sekä pakollisesta pitkän liikuntaluokan valinnaiskurssista, niin ikään kaksi tuntia viikossa.

Lisäksi mahdollisuuksien mukaan suunnitellaan 8.–9. luokille urheiluvalmennuksen valinnaiskurssi. Tämän kurssin voivat valita myös oppilaat, jotka eivät ole liikuntaluokilla.

Järjestelyjen resurssointi sisältyy vuosittain kouluille ohjattavaan tuntikehykseen. Eri lajivalmentajien osallistumisesta syntyvät kulut kohdentuvat seuroille ja lajiliitoille. Oppilaiden mahdollisista matkakuluista liikuntaluokalla opiskellessa vastaavat heidän huoltajansa tai seuransa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .