Liki puoli miljoonaa autoa talviteloilla

Suomalaiset ovat oppineet käyttämään viisi vuotta sitten avattua mahdollisuutta, jossa ajoneuvon voi ilmoittaa tilapäisesti pois liikennekäytöstä. Vuonna 2011 näin lompakkoaan armahti 446 000 auton omistajaa.

Autoilijan ei tarvitse maksaa ajokin seisonta-ajalta ajoneuvoveroa tai liikennevakuutusmaksua. Sekä liikennekäytöstä poiston että takaisin käyttöönoton voi nykyisin tehdä myös verkossa.

- Enää ei ole pakko lähteä tekemään ilmoitusta katsastuskonttoriin tai vakuutusyhtiöön, muistuttaa tilastoanalyysin johtava asiantuntija Juha Kenraali Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista.

Liikennekäytöstä poistoa voi luonnehtia menopelin pistämiseksi talviteloille, sillä suuri osa vuotuisista tilapäispoistoista tehdään talviajaksi.

- Maanteiltä vedetään osaksi vuotta ennen muuta matkailuautoja, harrasteautoja sekä niin sanottuja kesäautoja, Trafin tilastomies tietää.

Jonkin verran talviparkkiin päätyy myös uudempia vaunuja, kun kaupunkilaiset käyttävät ajokkiaan vain mökkeilykauden alkukeväästä loppusyksyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.