Lindén kiistää väittäneensä olleensa Ugandassa laajakaistakomission toimeksiannosta

Ex-ministerin Ugandan-matka nousi otsikoihin Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapauksen yhteydessä.

Entinen kokoomusministeri Suvi Lindén sanoo olleensa Ugandassa kartoittamassa maan valmiutta laittaa liikkeelle hankkeita, joissa älypuhelimella autetaan kansalaisia arjessa. Hän sanoo Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa, ettei ole väittänyt tämän tapahtuneen laajakaistakomission toimeksiannosta.

 Lindénin Ugandan-matka nousi otsikoihin Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapauksen yhteydessä. Kansainvälisen televiestintäliiton ITUn tiedottaja kertoi eilen, ettei Lindén ollut Ugandassa komission virallisena edustajana. Tiedottajan mukaan komissio ei tiennyt Ugandan-matkasta.

Lindén sanoo, että hänen tehtävänsä komissiossa on ollut koko ajan luottamustehtävä, vapaaehtoinen ja perustunut ITUn pääsihteerin henkilökohtaiseen kutsuun.

Lindén kertoo olleensa laajakaistakomission varsinainen jäsen vuosina 2010–2015. Vuonna 2015 tehtävä pääsihteerin vaihdoksen myötä päättyi. Lindén kertoo kuitenkin sopineensa uuden pääsihteerin kanssa, että hän voi jatkossakin kertoa komission työstä advocator-nimikkeellä.

– Syksyllä 2017 kävimme kahdenkeskisen keskustelun pääsihteeri (Houlin) Zhaon kanssa, jossa yhteydessä sovimme, että advocatorin sijaan voin käyttää aikaisempaa special envoy nimikettä, hän sanoo.

Lindén sanoi aiemmin Facebookissa, että tietoyhteiskunnan edistäminen on kuulunut hänen luottamustehtäväänsä YK:n laajakaistakomission erityislähettiläänä vuodesta 2011. Hän sanoi olleensa Ugandassa tietoyhteiskunnan edistämistä koskevissa asioissa, ei Patrian asialla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KRP: Ugandasta oikeusapupyyntö liikemiehen kuolemaan liittyen

Yk:n laajakaistakomissio ei tiennyt Lindénin Ugandan-matkasta

Patria lyttää väitteet siitä, että Ugandassa kuollut suomalaismies olisi saanut markkinointiluvan yhtiössä johtoasemassa olevalta

Ministeri Lintilä sai kaipaamansa Uganda-lisäselvityksen Patrian toimitusjohtajalta

Ex-ministeri Suvi Lindén: En ollut Ugandassa Patrian asialla

Ugandalaislehti: Suomalaismiehellä oli väärennetty kutsukirje

Suvi Lindén: Uganda-tapauksen tutkinta kuuluu viranomaisille