Lindström Ylelle: Osa PS:n kannattajista aivan varmasti pettyneitä

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) myöntää, että osa perussuomalaisten kannattajista on aivan varmasti pettyneitä. Ylen aamu-tv:ssä vieraillut Lindström sanoi luottavansa, että liikkuvat äänestäjät palaavat, kun hallituksen toimenpiteet alkavat näkyä.

Ylen eilen julkistaman mittauksen mukaan perussuomalaisten kannatus on laskenut lähes kaksi prosenttiyksikköä 15,6 prosenttiin.

Lindströmin mukaan hänen ministerikautensa keskeinen tavoite on viedä suomalaista oikeusjärjestelmää oikeudenmukaiseen suuntaan. Tuore oikeusministeri on sanonut aiemmin haluavansa nopeuttaa hallitusohjelmaan kirjattua rangaistusten oikeudenmukaisuuden tarkastelua. Asia nousi esiin Helsingin Tapanilan raiskaustuomioiden jälkeen.

Hallitusohjelman mukaan hallitus aikoo varmistaa, että rikoksista annettavat rangaistukset ovat oikeudenmukaisessa suhteessa teon moitittavuuteen.

Lindströmin mukaan työryhmä selvittää parasta aikaa asiaa, minkä jälkeen hallitus voi ryhtyä toimiin.

– Haetaan näkemystä, ovatko eri rangaistukset suhteessa toisiinsa ja miten rangaistusasteikkojen sisällä voisi toimia.

Rangaistusasteikkojen koventaminen toisi lisäkustannuksia, mutta kaikesta ei Lindströmin mukaan voi säästää. Se on hänestä sinänsä jo arvo, että kansalaisten kokema oikeudenmukaisuus toteutuu.