"Linjatonta ja sekavaa" – Ex-johtaja tylyttää rajusti Jyväskylän päättäjiä

Jyväskylän terveydenhuollon johtaminen ja sen hinta kuntalaisille on saanut ex-vastuualuejohtaja Ari Kukan tarttumaan kynään ja lähettämään mielipidekirjoituksen, joka julkaistaan lauantain Keskisuomalaisessa.

Kukka johti Jyväskylän terveyspalveluita vuoden verran toukokuusta 2013 kesään 2014. Hänen lähtöään vauhditti palkkauksesta syntynyt kiista henkilöstöjärjestöjen kanssa. Nyt mies toimii erikoislääkärinä Lahdessa.

Kukan mielestä Jyväskylän päätöksenteon moniportaisuus ja sekavuus tekee terveydenhuollon kehittämisestä ja johtamisesta vähintäänkin haasteellista.

– Olen seurannut entisenä jyväskyläläisenä ja vähän aikaa myös johtavana virkamiehenä alueen terveydenhuollon toimintaa ja johtamista. Sisäiset ristiriidat kuntaliitoksista, poliittinen valtataistelu, viestimet ja yksinkertaisesti ihmisten pelot työpaikkojensa ja omien asemiensa puolesta eivät ole olleet helpottamassa alueen perusterveydenhuollon palvelujen kehittämisessä, Kukka toteaa.

Päätöksenteko sekavaa

Kukan mielestä Jyväskylän kaupunkiorganisaation päätöksenteon pitäisi ottaa selkeästi nykyistä parempi ote oman terveydenhuoltonsa kehittämisestä.

– Jyväskylän kaupunkiorganisaation toiminnan ja päätöksenteon sekavuus ja linjattomuus on heikentänyt terveydenhuollon palvelujen laatua ja aiheuttanut taloudellisia menetyksiä kaupungille, Kukka sivaltaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .