Linjaus tarkentui: Jyväskylässä päivähoitomaksusta saa hyvitystä, jos lapsen poissaolosta ilmoitetaan viimeistään edellisenä päivänä

Jyväskylän kaupunki on linjannut, että lasten jäädessä päivähoidosta kotiin huoltajille myönnetään maksuhyvitys ennakkoon ilmoitetuilta poissaolopäiviltä. Ilmoitus tehdään sähköisesti TietoEdu-järjestelmässä.

Varhaiskasvatuksen palvelujohtaja Tarja Ahlqvist kertoi keskiviikkona Keskisuomalaiselle, että maksuhyvityksen saa, jos lapsen poissalosta ilmoitetaan viimeistään edellisenä päivänä. Eli jos lapsi on perjantain pois päivähoidosta, huoltajien on ilmoitettava poissaolosta viimeistään torstaina. Maanantain osalta riittää, jos ilmoituksen tekee sunnuntaina.

Sivistyksen toimialan johtaja Eino Leisimon mukaan kaupunki toivoo, että lasten mahdolliset poissaolot varhaiskasvatuksesta ilmoitetaan mahdollisimman pitkältä ajanjaksolta kerralla, jos mahdollista.

– Poissaolot ilmoitetaan pääasiassa TietoEdun järjestelmässä hoitoaikavarauksina, mutta niistä voi ilmoittaa myös puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla, Leisimo kertoi.

Suomen kouluissa siirryttiin keskiviikosta alkaen etäopetukseen koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Päiväkodit ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pysyvät toiminnassa. Tällä on tarkoituksena varmistaa, että yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittiset työntekijät voivat käydä töissä. Toisaalta turvataan myös se, että lapsia ei viedä riskiryhmään kuuluville isovanhemmille hoitoon.

Lue myös: Hallitus kehottaa kuntia pidättäytymään päivähoitomaksujen perinnästä, jos lapsi hoidetaan kotona

Kunnat päättävät siitä, perivätkö ne päivähoitomaksuja, jos lapset hoidetaan poikkeusoloissa kotona, sanoo opetusministeri Li Andersson (vas.).

– Pidämme toivottavana, että kunnat tällaisessa poikkeustilanteessa harkitsevat näiden maksujen perimättä jättämistä, Andersson sanoi keskiviikkona.

Näinkin kannustetaan hänen mukaansa lasten kotihoitoon.

 

Juttua päivitetty 18.3 kello 18.58: Jyväskylän kaupunki toivoo, että lasten mahdolliset poissaolot varhaiskasvatuksesta ilmoitetaan mahdollisimman pitkältä ajanjaksolta kerralla, jos mahdollista. Poissaolot ilmoitetaan TietoEdun järjestelmässä, mutta niistä voi ilmoittaa myös puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hallitus kehottaa kuntia pidättäytymään päivähoitomaksujen perinnästä, jos lapsi hoidetaan kotona

Hallitus pitää tiedotustilaisuuden: aiheena varhaiskasvatus, koulutus, kulttuuri ja liikunta – suora lähetys käynnissä

Päiväkodit ovat auki normaalisti mutta vähäväkisempinä Jyväskylässä – saippuatemppu valaisi Sennille ja Nooralle käsien pesemisen tärkeyden

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.